Vesti > Beograd

Saobraćajna LUDNICA kod KLINIČKOG centra: Kako se REŠITI celodnevne GUŽVE?

Čak ni vozila hitne pomoći ne mogu da uđu u krug Kliničkog centra od silnih automobila, posebno u jutarnjim satima

Izvor: K1info/rts.rs

02/03/2023 > 14:15

podeli vest:

Saobraćajna LUDNICA kod KLINIČKOG centra: Kako se REŠITI celodnevne GUŽVE?
Foto: Printscreen RTS


Bahat, zbunjen, bolestan. Nije naziv za novu seriju već bi tako mogla da se opiše situacija u saobraćaju oko Kliničkog centra.

Na listu epiteta možemo dodati i bezobzirnost jer je javna tajna da se ulice oko verovatno najmanjeg kružnog toka u Beogradu koriste bez pardona.

I tako od 7 ujutru do kasno posle podne, svakog dana. Izgleda da ni onima bez automobila nije lakše.

Čini se da ni garaža ne olakšava stvar. Dovoljno je da jedan automobil zastane nakratko ili stane gde ne bi trebalo i eto kolapsa.
Saobraćajna policija, makar dok je ekipa RTS-a bila na terenu, trudila se da koliko-toliko pomogne.

- Svakodnevno, i danima vikenda policijski službenici u zoni Kliničkog centra regulišu saobraćaj. Od 7 ujutru do 20 časova. Problem se dešava zato što je Klinički centar veoma posećen. Građani moraju biti strpljivi da oni koji nemaju potrebe da ulaze u sam krug Kliničkog centra, ne ulaze - rekao je za RTS Goran Radenković, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Diskutabilno je šta je opravdan razlog, a šta nije. Onome ko nije u pravu, najteže je objasniti.

Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da ono što može eventualno da se rešava to je tehničko regulisanje postojeće saobraćajne infrastrukture i uopšte režima saobraćaja.

- Drugo što možemo da naglasimo je apel građanima koji koriste usluge Kliničkog centra da koriste više javni gradski i taksi prevoz. Zaposlene molimo da koriste manje individualni prevoz, odnosno sopstvene automobile i da takođe koriste javni prevoz. U tom slučaju će se broj automobila u tom delu smanjiti - istakao je Ilić.

U Klinički centar malo ko dolazi bez preke potrebe. Kako ostaviti bolesnog ili tek operisanog rođaka, a ne dovesti ga do ulaza u bolnicu? Kako od medicinara kojima su životi ljudi u rukama tražiti da na kraju radnog vremena idu gradskim prevozom?

Krug rešenja je očigledno sve uži kao i krug oko Kliničkog centra.

 

Ostavite komentar