Vesti > Beograd

Građevinci stižu na Prokop, plan je da stanica bude završena do kraja 2023.

Beograd će dobiti modernu staničnu zgradu, a plan je da se i dalje ulaže u pruge

Autor: Tanjug

04/08/2022 > 13:13

podeli vest:

Građevinci stižu na Prokop, plan je da stanica bude završena do kraja 2023.
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Železnica je dobila građevinsku dozvolu i sve je spremno za početak radova na izgradnji moderne stanične zgrade u železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

- Uradili smo betonsku konstrukciju u Prokopu i stavili stanicu u funkciju glavne železničke stanice. Ima šest perona i 10 koloseka, površina ove betonske konstrukcije je 50.000 kvadrata i stvoreni su uslovi da krenu radovi sa glavnom železničkom zgradom - rekao je Momirović Tanjugu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da bi radovi na zgradi mogli da krenu već 8. avgusta.

Nova zgrada železničke stanice u Beograd Centru imaće površinu od oko 5.600 kvadratnih metara.

Ministar Momirović je istakao da će Beograd dobiti jednu od najlepših stanična zgrada sa, kako je rekao, avangardnim komercijalnim sadržajima, kao i da će sve biti gotovo, kako je i najavio predsednik Vučić, do kraja 2023. godine.

Potpuno smo spremni da železnicu uvedemo u novi vek železničkih investicija, rekao je Momirović i istakao da će železnica postati domantan vid saobraćaja i da će se tek pokazati njene vrednosti, kada je reč o brzini i kvalitetu putovanja, ali i po pitanju ekologije.

 

 

 

Ostavite komentar