Vesti > Beograd

K1info ISTRAŽUJE: Preti li VIŠNJIČKOJ BANJI totalni saobraćajni KOLAPS?

Uskoro će se u ovo beogradsko naselje, u novi stambeni kompleks doseliti između 1.000 i 1.500 ljudi, a put običan

Izvor: K1info

16/01/2023 > 14:58

podeli vest:

K1info ISTRAŽUJE: Preti li VIŠNJIČKOJ BANJI totalni saobraćajni KOLAPS?
Foto: google maps/beoland.com


U beogradskom naselju Višnjička banja gradi se "punom parom", naročito na desnoj strani uskog Slanačkog puta.

Velelepni stambeni kompleks iznikao je na velikoj poljani sa koje se pruža pogled na Dunav, a krov nad glavom, sudeći po broju zgrada i samoj veličini kompleksa, tu će se naći, prema slobodnim procenama, oko 1.500 ljudi. 

Međutim, ono što zabrinjava meštane Višnjičke banje su gužve, koje su i sada ogromne, a šta će tek biti kada se svi ti ljudi usele u nove domove.

Razloga za strah ima i on je osnovan, ako se zna da je strma ulica u ovom prestoničkom naselju uska, ima samo dve trake, a onaj ko se u špicu vraća kući iz grada može samo da se nervira.

Na ovu priču ukazala nam je jedna Beograđanka, koja već godinama živi u Višnjičkoj banji. 

- Kompleks koji se gradi zaista je prelep i veoma mi je drago što se ovaj deo Beograda razvija. Međutim, ono što me plaši su velike gužve kojih će sigurno biti tokom celog dana, a ne samo u špicu. Baš u blizini kompleksa ulica je veoma uska i verujem da će kolone vozila, kada se stanovi usele, blokirati ovaj deo grada. A već znamo kakve gužve se stvaraju kod Pančevca i u Višnjičkoj ulici. Bilo je nekih najava za gradnju novih saobraćajnica, ali već dugo nismo ništa čuli na tu temu - istakla je ona.

Zbog toga je ekipa K1info.rs istražila da li Grad Beograd ima rešenje za ovaj problem. 

Foto: google maps

 

Gradski urbanista Marko Stojčić za naš portal ističe da će se u Višnjičkoj banji graditi novi putevi.

- U planu je izgradnja nove infrastrukture, upravo kako bi se rasteretio saobraćaj zbog velikih naselja koja se grade u Višnjičkoj banji. Ulica Slanački put treba da dobije četiri trake, umesto sadašnje dve. Taj projekat je u završnoj fazi u Direkciji za građevinsko zemljište, još uvek se radi na preciziranju nekih stvari. Kada će tačno početi gradnja, ne zna se zasigurno i nezahvalno bi bilo da preciziramo da li će to biti do kraja ove ili sledeće godine - kaže on za K1info.rs.

Na pitanje da li je Grad i dalje ostao pri ideji Spoljne magistralne tangente (SMT), koja bi spajala ovaj deo grada sa autoputem Beograd - Niš i petljom Lasta, gradski urbanista odgovara:

- Da, SMT se radi. Ona je vezana za izgradnju Mosta na Ada Huji. U pripremi je, ali ne možemo sa sigurnošću reći kada će se započeti realizacija ovog projekta - napomenuo je naš sagovornik. 

 

Ostavite komentar