Vesti > Beograd

U napuštenoj FABRICI u Beogradu još TINJA POŽAR, MUP objavio nalaze o ŠTETNOM OTPADU

Sektor za vanredne situacije je napomenuo da ne vrši nadzor nad tom vrstom objekata

Izvor: K1info/Tanjug

23/12/2022 > 23:01

podeli vest:

U napuštenoj FABRICI u Beogradu još TINJA POŽAR, MUP objavio nalaze o ŠTETNOM OTPADU
Foto: Tanjug/MUP RS


U napuštenoj fabrici za proizvodnju medicinskih uređaja "Sutjeska", u Bulevaru despota Stefana u Beogradu, još tinja požar koji je buknuo u četvrtak.

U MUP-u su za RTS rekli da je u toku dogašivanje požara u nekadašnjoj fabrici "Sutjeska", u Bulevaru despota Stefana. Požar u ovom objektu izbio je prethodno i početkom novembra.

U "Sutjesci" je, inače, stečaj uveden još 2000, a završen je 13 godina kasnije.

Posle jučerašnjeg požara, stanari su se žalili na neprijatna isparenja hemikalija. Međutim, u MUP-u demantuju da je u objektu skladišten štetni otpad.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je, naime, da u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana u Beogradu u kojoj je sinoć izbio požar nije bilo štetnog otpada i da su netačne informacije koje su o tome plasirane u javnosti.

- Merenjem specijalnim uređajima nije detektovano prisustvo opasnih materija, a navedeni objekat nije bio namenjen za njihovo skladištenje. Takođe, ovaj objekat nije bio namenjen za obavljanje tehnoloških procesa u kome bi bile prisutne opasne materije - ističe MUP u saopštenju.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Vatrogasci ne mestu požara u fabrici "Sutjeska"

Sektor za vanredne situacije je napomenuo da ne vrši nadzor nad tom vrstom objekata, kao i da do sada nije bilo podnetih prijava o požarnoj ili bilo kojoj drugoj opasnosti na toj lokaciji.

Takođe, ukazano je da plasiranje netačnih informacija može da izazove nepotrebnu paniku i uznemirenost građana i da zbog toga podleže krivičnoj odgovornosti u skladu sa Krivičnim zakonikom.

 

Ostavite komentar