Sport > Time Out

Đoković je NAJBOLJI SPORTISTA na svetu, a evo na kom je mestu NIKOLA JOKIĆ: Nole UPOZORIO PROTIVNIKE!

Dok pobeđujem, igraću, upozorava Nole

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

31/12/2023 > 11:41

podeli vest:

Đoković je NAJBOLJI SPORTISTA na svetu, a evo na kom je mestu NIKOLA JOKIĆ: Nole UPOZORIO PROTIVNIKE!
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu 2023. godine u izboru španskog sportskog dnevnika "Marka", dok je košarkaš Denvera Nikola Jokić na trećem mestu. 

- Bila je 2011. kad je Novak Đoković sa 24 godine bio na ivici da kompletira "grend slem" i da prvi prvi put objedini sve titule najvećih turnira. Osvojio je Australijan open, Vimbldon i Ju Es Open i nije uspeo samo zato što je tu bio Rafael Nadal, da ga spreči da trijumfuje na Rolan Garosu. Tokom 2023, 12 godina kasnije, Đoković je još jednom napisao svoje ime na tri od četiri grend slem pehara, što je uspevao i 2011, 2015. i 2021. godine - piše "Marka".

List navodi da je Đoković "zaustavio sat" svojim pažljivim režimom treninga i ishrane. 

- Dok pobeđujem, igraću - upozorava Nole, koji ima dodatnu motivaciju da nastavi da dominira pred novom generacijom mladih ljudi koji bi mogli da mu budu deca.

Karlos Alkaraz ove godine je sprečio Đokovićev "poker". Đoković je ušao u godinu sa jednim trofejom manje od Rafaela Nadala, a sad ima dva više od momka sa Baleara i četiri više od penzionisanog Rodžera Federera. Rafa se vratio na ATP Tur u Melburnu, tamo gde Đoković želi da osvoji svoj 11. trofej. I zaslužio je pravo da bude nazvan najboljim u istoriji", navodi list.

Između najboljeg tenisera i Nikole Jokića, na drugom mestu je šampion Formule 1 Maks Ferstapen, koji je dominantno osvojio titulu, pobedivši u čak 19 od 22 trke "najbržeg cirkusa". 

Jokić je na trećem mestu kao sportista koji je bio najzaslužniji za osvajanje prve titule Denvera u NBA ligi, a bio je i MVP finalne serije.

 

Ostavite komentar