Sport > Time Out

Potresna ispovest Jelene Dokić: Htela sam da se ubijem u aprilu

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić godinama se bori sa depresijom, a kako je i sama u više navrata pričala, razmišljala je o samoubistvu

Autor: Telegraf.rs

13/06/2022 > 14:25

podeli vest:

Potresna ispovest Jelene Dokić: Htela sam da se ubijem u aprilu
Foto: Instagram/Jelena Dokic


Takve misli prošle su joj kroz glavu i nedavno, a sada je priznala da je malo nedostajalo da oduzme sebi život 28. aprila 2022. godine skokom sa teresa sa 26. sprata.

 

Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. 04. 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razbijen.

- Krivila sam sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam ovako kako se osećam, kao da nisam zahvalana želim da sve to okončam. Takav začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu.

 

- Došla sam se do ivice, čak ni ne znam kako sam to uspela. Dobijanje stručne pomoći mi je spasilo život. Ovo nije lako napisati, ali uvek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama i duboko verujem u moć deljenja naših priča da nam pomogne da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima. Pišem ovo jer znam da nisam jedina koji se bori. Samo znajte da niste sami.

- Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo. Verujem u sledeće: U redu je da osećam ono što osećam. U redu je biti tužan, samo nastavite da se borite i vratite se.

- To je ono što pokušavam da uradim i to je ono što me drži. Nemojte se stideti onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i iz toga se možete vratiti. Moguće je, samo nastavite da verujete. Volim vas sve i ovde je borba i preživljavanje da biste živeli i videli još jedan dan. Vratiću se jača nego ikad - napisala je Jelena Dokić u potresnoj ispovesti.

Ostavite komentar