Sport > Time Out

Na predsezonskoj NFL utakmici povređena - maskota

Gavran po imenu Po, maskota Baltimor Rejvensa, morao je da bude iznet sa terena tokom utakmice između maskota i omladinske ekipe

Autor: K1 info

30/08/2022 > 13:03

podeli vest:

Na predsezonskoj NFL utakmici povređena - maskota
Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass


Američki fudbal spada u jedan od najgrubljih kolektivnih sportova. Stoga povrede igrača nisu nikakvo iznenađenje, ali je svakako neobično da se na jednoj utakmici povredi - maskota kluba!

Upravo to se dogodilo maskoti Baltimor Rejvensa, gavranu Pou (da, dobio je ime po čuvenom piscu Edgaru Alanu Pou), koji je iznet sa meča protiv omladinske ekipe u poluvremenu predsezonske utakmice između Baltimora i Vašington Komandersa. Troje ljudi je moralo da podigne maskotu na medicinsko vozilo i da mu stabilizuje levu nogu.

Maskota je povređena kada je ga je sa leđa oborio jedna igrač omladinske ekipe.

 

 

Trener Rejvensa Džon Harbo je ušao u teren i proverio Poa, koji je ležao na travi čitavih pet minuta, iako mnogi gledaoci nisu bili sigurni da li je Po zaista povređen. Međutim, Poova povreda umalo je pomerila početak drugog poluvremena.

Nakon utakmice, novinari su pitali o povredi Poa, a Džon Harbo je rekao: - Znao sam da ćete me to pitati!

Trener je potom u šali dodao: - Nemamo novosti o njegovom stanju. Sutra ćemo uraditi magnetnu rezonancu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Maskota Po povređena nakon starta

Bila je to neverovatno gruba utakmica između maskota i fudbalskih omladinaca. Umalo da još jedna maskota nije doživela povredu kada je grubo gurnuta prilikom pokušaja ulaska u end zonu i postizanja pogotka.

Uprkos povredi Poa, Rejvensi su uspeli da zadrže Vašington kako bi pobedili u svojoj 23. uzastupnoj predsezonskoj utakmici. Prošle godine, povrede su poremetile tim Baltimora jer se 25 igrača u nekom trenutku našlo na spisku povređenih.

Foto: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Baltimor Rejvensi - Vašington Komandersi

Ali ovo je bila prva povreda maskote Rejvensa.

Portparol Rejvensa je posle utakmice sa osmehom rekao da neće biti novih obaveštenja o Poovoj povredi do početka regularne sezone.

 

 

Ostavite komentar