Sport > Time Out

Luis Hamilton, sedmostruki ŠAMPION FORMULE 1 priznao da se - PLAŠI DA VOZI

Čovek sa najbržim krugom u istoriji formule se preznojava kada vozi po kolovozu, kaže ovo je previše stresno za mene

Autor: b92

11/08/2022 > 19:13

podeli vest:

Luis Hamilton, sedmostruki ŠAMPION FORMULE 1 priznao da se  - PLAŠI DA VOZI
Foto: AP Photo/Manu Fernandez


Vozač Formule 1 Luis Hamilton tvrdi da je vožnja van trkačke staze jedna od stvari koja ga plaši.Sedmostruki šampion Formule 1 kaže da retko vozi putevima zbog rizika da nešto krene naopako. On takođe smatra da su gužve, zebra i raskrsnice veoma stresni po njega, piše Vaniti fer.

Ovaj 37-godišnjak, koji vozi za Mercedes od 2013. godine, vozio je lokalnim putevima na jugu Francuske za septembarsko izdanje magazina, otkrivajući da ne voli prometne puteve.

- Previše je stresno za mene. Ovaj put je lud. Toliko toga se ovde dešava. Gledajte, dok smo na putu, svašta može da se desi - rekao je vidno uznemiren Hamilton.

Daleko je od trkališta, gde su putevi čistiji, a brzine mnogo veće. Ali uprkos svom strahu, Hamilton ima zavidnu kolekciju automobila i motocikala, uključujući McLaren P1, Ferari Leferari i motocikl MV Agusta. On se uglavnom drži vožnje električnog Mercedesa EKC kako bi umanjio štetu koju sport nanosi životnoj sredini.

Sem što zazire od vožnje običnim putevima, Hamilton se plaši i paukova. Rekao je da ga putovanja u Melburn na Veliku nagradu Australije ispunjavaju strahom zbog dugogodišnje fobije, koja ga navodi da traži sobe na višim spratovima hotela kako bi izbegao, kako kaže, odvratna stvorenja.

Ostavite komentar