Sport > Time Out

Ovo je jedna od NAJČAROBNIJIH fudbalskih utakmica svih vremena: TURCI, svaka čast!

Posle razornih zemljotresa, ovo je bila slika koja vraća nadu i osmehe na lica

Izvor: K1info

26/02/2023 > 22:21

podeli vest:

Ovo je jedna od NAJČAROBNIJIH fudbalskih utakmica svih vremena: TURCI, svaka čast!
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Bešiktaša i Antalijaspora odigrali su meč 22. kola Superlige Turske bez golova, a utakmica je čak i prekinuta četiri minuta i 17 sekundi po početku. Da, 4:17.

A upravo je u četiri časa i 17 minuta ujutru (da, 4:17) tog 6. februara Tursku pogodio prvi od mnogih razornih zemljoresa, u kojima je do danas poginulo više od 44.000 ljudi. E pa, taj trenutak meča - 4:17, bio je momenat kada je hiljade plišanih igračaka poletelo sa tribina na teren, uzrokujući prekid meča između turskih superligaša.

Prekid meča koji su uzrokovali navijači Bešiktaša je možda i jedan od najdivnijih prekida u istoriji fudbalske igre, sa ciljem da se deci koja su ostala bez majki, očeva, braće i sestara, bez baka i deka, bez krova nad glavom, bar malo olakša strašna sadašnjost i neizvesna budućnost.

Nema sumnje da su navijači crno-belih zaslužili aplauze za ovaj potez, kakav s vremena na vreme možemo videti na nekim od terena širom sveta.

Čaroban primer predstavlja i godišnja akcija navijača španskog Betisa, koji pred Božić bacaju igračke na teren, kako bi omogućili i siromašnoj deci da dobiju poklon za ovaj veliki praznik.

Oni su se već tako uigrali, da se i "dodaju" - sa gornje tribine igračke padaju na donju tribinu (zbog udaljenosti, jer ne mogu direktno na travnati tepih), a navijači sa donje tribine ih onda prosleđuju na teren.

I sad, zamislite... Umesto bombi, padaju igračke po celom svetu... Gde bi nam bio kraj?

 

Ostavite komentar