Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ iskreno pričao o NADALU, pa pomenuo KRAJ KARIJERE: TUŽNO JE, RAFA i ja nećemo još dugo IGRATI

Osvrnuo se Novak i na Nadalovo povlačenje sa turnira

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

08/03/2024 > 10:43

podeli vest:

ĐOKOVIĆ iskreno pričao o NADALU, pa pomenuo KRAJ KARIJERE: TUŽNO JE, RAFA i ja nećemo još dugo IGRATI
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je svestan da se jedna era završava i da on i Rafael Nadal neće još dugo igrati. 

- Rafael Nadal i Rodžer Federer su uz Endija Marija, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kad zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to, Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati, jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta između nas trojice-četvorice - rekao je Đoković na konferenciji za medije u Indijan Velsu.

Osvrnuo se Novak i na Nadalovo povlačenje sa turnira.

- Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo zajedno u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lepo videti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano jer je želeo da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvek je želeo da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu - zaključio je Đoković.

Srbin prvi meč na Mastersu u Indijan Velsu igra sutra uveče protiv Australijanca Aleksandar Vukića.

 

Ostavite komentar