Sport > Tenis

Objavljene nominacije za NAGRADU LAUREUS: Đoković kandidat za SPORTISTU GODINE

Evo ko je još nominovan pored srpskog tenisera

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

26/02/2024 > 14:32

podeli vest:

Objavljene nominacije za NAGRADU LAUREUS: Đoković kandidat za SPORTISTU GODINE
Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake


Srpski teniser Novak Đoković nominovan je za nagradu Laures za najboljeg sportistu godine, saopšteno je danas. Đoković je priznanje Laures do sada osvajao četiri puta - 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

- Oduševljen sam što sam ponovo nominovan za Laureus sportistu godine. Ovu nagradu sam osvojio četiri puta, i svaka je bila veoma posebna i nezaboravna na svoj način. Ovo je čast veća od bilo koje druge, jer je akademija Laureus ta koja donosi odluku i oni znaju kako je doći na vrh sporta i šta je potrebno da se ostane tamo - rekao je Đoković i dodao:

- Ove godine, kao i uvek, oduševljen sam kvalitetom sportista uz koje sam nominovan. To je ono što Laureus nagrade čini tako posebnim za nas i zašto želimo da osvojimo onoliko koliko i kada se takmičimo.

Pored Đokovića nominovani su i atletičari Šveđanin Armand Duplantis i Amerikanac Noa Lajls, svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks Ferstapen i fudbaleri Argentinac Lionel Mesi i Norvežanin Erling Haland.

Kandidati za najbolju sportistkinju sveta su američka skijašica Mikaela Šifrin, poljska teniserka Iga Švjontek, španska fudbalerka Aitana Bonmati i atletičarke Šerika Džekson sa Jamajke, Fejt Kipjegon iz Kenije i Amerikanka Šakari Ričardson.

Foto: AP Photo/Louise Delmotte

 

U konkurenciji za tim godine nalaze se muška košarkaška reprezentacija Nemačke, ženska fudbalska reprezentacija Španije, ekipa Red Bula u šampionatu Formule 1, ragbi reprezentacija Južne Afrike, fudbalski klub Mančester siti i golf tim Evropa koji je osvojio Rajder kup.

Nagrada Laureus se dodeljuje od 2000. godine. Svečana ceremonija dodele nagrada zakazana je za 22. april u Mardidu.
 

Ostavite komentar