Sport > Tenis

DOČEKASMO I IZ NJEGOVIH USTA! Nadal pohvalio ĐOKOVIĆA: Ne, nije rekao da je NAJBOLJI na svetu, već nešto JOŠ BOLJE

Španski teniser rekao je ne samo da je naš Nole najbolji na svetu, već da je najveći u istoriji

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

15/02/2024 > 10:05

podeli vest:

DOČEKASMO I IZ NJEGOVIH USTA! Nadal pohvalio ĐOKOVIĆA: Ne, nije rekao da je NAJBOLJI na svetu, već nešto JOŠ BOLJE
Foto: Tanjug/AP


Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je Srbin Novak Đoković najbolji igrač svih vremena. Đoković je u karijeri osvojio 24. grend slem trofeja, a Nadal dva manje.

- Brojke same govore, naravno da jeste, on je najveći u istoriji. Za mene - jeste, po svemu što sam video - rekao je Nadal u intervjuu za španski televizijski kanal Seksta (La Sexta).

- Nikada nisam imao nikakav ego da govorim stvari koje ne osećam. Na kraju krajeva, možemo da kažemo da sam ja bio povređen na toliko i toliko slemova, a da on nije. Ali, on je imao telo bolje od mog, a to se takođe računa - dodao je Nadal.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 

Đoković je na prvom mestu ATP liste, dok je Nadal trenutno 646. teniser sveta.

- Novakova frustracija traje samo u momentu kada polomi reket. Odmah posle je opet spreman da se takmiči na 100 odsto i zato je čovek koji je postigao najviše u istoriji celog našeg sporta - rekao je Nadal, koji se trenutno oporavlja od povrede.

Španski teniser je istakao da su mu glavni ciljevi u ovoj godini Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu. Nadal je naveo da još nije odlučio da li će ove godine da završi igračku karijeru.

- Nisam odlučio 100 odsto... Ne znam koji su mi turniri preostali, pretpostavljam da ih nema mnogo, ali ne mogu to da potvrdim... Rolan Garos je jedan od mojih ciljeva. Želeo bih i da učestvujem na OI - rekao je Nadal, koji je potvrdio da neće igrati na ATP turniru u Dohi.

Ostavite komentar