Sport > Tenis

Znam šta mi je činiti protiv Frica! ĐOKOVIĆ želi da ODRŽI KONTINUITET u predstojećem meču

Srpski teniser je jutros u osmini finala Australijan opena pobedio Francuza Adrijana Manarina

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

21/01/2024 > 11:44

podeli vest:

Znam šta mi je činiti protiv Frica! ĐOKOVIĆ želi da ODRŽI KONTINUITET u predstojećem meču
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake


Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas u Melburnu da je mu najveća želja da održi kontinuitet i da iz sebe izvuče maksimum na meču četvrtfinala Australijan opena protiv Tejlora Frica.

Đoković je jutros u osmini finala pobedio Francuza Adrijana Manarina 6:0, 6:0, 6:3, dok je Fric bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa 7:6 (7:3), 5:7, 6:3, 6:3.

- Imam želju da igram kao što sam igrao danas. To je moja najveća želja, da održim kontinuitet. Da izvučem neki maksimum iz sebe. Imaću nešto više vremena, ali dobro je što sam na terenu bio kratko. U završnici grend slemova to je uvek dobro. Tejlor ima veoma prodoran, jak servis - rekao je Đoković na konferenciji za medije i dodao:

- Mislim da njemu odgovaraju ovakvi uslovi. Loptica je sporija, ima vremena da se namesti da odigra prodorno. Imam odličan skor sa njim, poslednji put sam ga pobedio prošle godine u četvrtfinalu Ju-Es opena. Znam šta mi je činiti. Ako budem bio na svom nivou, mislim da su mi jako dobre šanse da pobedim.

Najbolji teniser sveta se osvrnuo i na meč sa Manarinom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

 

- Mislim da nisam mnogo puta bio u ovakvoj situaciji. Tenzija u trećem setu je bila velika. Osetio sam kao da je gotovo dobro da mu predam gem, samo da bih se resetovao. Kako je meč odmicao, bez da je osvojio gem, bilo je teško za mene da ne razmišljam o tome. Bilo mi je drago da sam se toga rešio i onda sam mogao da se fokusiram na ono što treba da uradim da završim meč. Prva dva seta nisam ništa hteo da mu dam. Mislim da sam imao više od 15 as servisa. Dobra partija protiv uvek nezgodnog protivnika. On je neobičan igrač, uvek vas natera da date svoj maksimum - rekao je on.

Istakao je da je veoma zadovoljan formom na Australijan openu.

- Poslednja dva meča su bila daleko bolja od prva dva. Nije prvi put da krenem sporo i napredujem kako se turnir odvija. Uzbuđen sam zbog druge nedelje, pošto nema lakih mečeva. Takođe, oporavak ide u dobrom redu. Dan po dan, sve ide u pravom smeru - rekao je on.

Odgovorio je na pitanje novinara da li uživa u tenisu više nego ikada.

- Postoji nekoliko stvari, osvajanje velikih turnira i biti u vrhu je uvek cilj. Takođe, ljubav prema igri. Veoma sam strastven prema njoj. Odvojenost od porodice mi sve teže pada, sa tim se mučim. Pokušavam da to izbalansiram sa svojim kalendarom. Mislim da sam zaslužio na kojim turnirima ću igrati. Naravno, grend slemovi imaju prednost. Uzbuđenje kada imam brejk loptu ili se suočavam sa njom u meni probuđuju emociju - rekao je on i dodao:

- Ne znam koliko će to trajati. Nekim danima više uživam, nekim manje. Grend slem je grend slem, nije ti potrebno više motivacije. Osećam da dok sam na vrhu ne želim da napustim tenis. Želim da nastavim. Kada osetim da ne mogu da se nadmećem, onda ću da razmislim o penziji. Međutim, to može da se promeni. Nisam više tinejdžer, otac sam i muž. Mnogo se stvari dešava koje zahtevaju moju pažnju.

Foto: Tanjug/AP

 

Đoković brani titulu na Australijan openu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Srpski teniser će u Melburnu pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. grend slem trofeja u karijeri.
 

Ostavite komentar