Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ ZADOVOLJAN IGROM, PODSETIO SVE KOLIKO JE TEŠKO BILO DEVEDESETIH U SRBIJI!

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

19/01/2024 > 11:58

podeli vest:

ĐOKOVIĆ ZADOVOLJAN IGROM, PODSETIO SVE KOLIKO JE TEŠKO BILO DEVEDESETIH U SRBIJI!
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake


Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je sa 3:0 u setovima savladao Tomasa Ečeveriju. Nakon meča standardno je davao izjavu a osim svoje igre dotakao se i teškog početka u Srbiji:

-Da veliki meč generalno gledano, ovo je moj najbolji meč od početka turnira, i moram biti zadovoljan igrom. U trećem setu je Ečeveri podigao nivo tenisa, bio je egal ali sam ipak uspeo da dobijem meč u tri seta-, nadovezao se Novak:

-Tokom čitave sezone prolazimo kroz razne faze, i dobre i loše i nekako se uvek bavim sobom, pogotovo na terenu. Tu su nam naši ljudi iz stafa, a i uvek je zanimljivo komunicirati sa timom tokom utakmice-, kroz osmeh je rekao Novak.

Novinar je postavio pitanje Novaku za stoti meč koji je odigrao danas u Melburnu i šta bi rekao mladom Novaku:

-Pokušaću da budem najkraći mogući. Jednostavno sam blagosloven. Devedesete godine u mojoj državi nisu bile lake, bio je težak život u Srbiji. Moji roditelji su se mnogo odrekli kako bi meni omogućili da treniram tenis... I u juniorskim danima je bilo jako teško, pre svega pronaći sredstava. Ovo nije jeftin sport, mnogo je bilo odricanja....Sve se to reflektuje na porodicu, sve ljude u Srbiji i zaista sam zahvalan Bogu na svemu!- završio je Đoković

 

 

Ostavite komentar