Sport > Tenis

Vilander: Ni Rodžer, ni Novak...

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander izjavio je danas da je Rafael Nadal možda najbitniji igrač u istoriji ovog sporta prenosi Jurosport

Izvor: K1info/Tanjug

11/01/2024 > 12:04

podeli vest:

Vilander: Ni Rodžer, ni Novak...
Foto: Tanjug/AP


Nadal je pre četiri dana saopštio da zbog povrede neće igrati na Australijan openu. Španac se vratio na teren prošle nedelje posle skoro godinu dana pauze na turniru u Brizbejnu gde je eliminisan u četvrtfinalu od Džordana Tompsona.

Vilander je podsetio da je švajcarski teniser Rodžer Federer završio igračku karijeru na Rod Lejver kupu 2022. godine u Londonu u dublu sa Nadalom.

"Želim da Nadal dobije šansu da se oprosti od tenisa na način na koji on to želi. Nisam siguran kako bi taj oproštaj trebalo da izgleda. A povrede zaista nisu trenutno fer prema njemu. Bilo bi lepo da ga vidimo zdravog na Rolan Garosu. Možda da odigra makar još jednom, a možda i pobedi na nekoliko mečeva, a onda da izgubi od nekog velikog igrača, recimo Novaka Đokovića. Nadamo se čudima, a ona su retka u teniskom sportu", rekao je Vilander.

On je rekao da je pratio nastup Nadala prošle nedelje na ATP turniru u Brizbejnu.

"Nadal je igrao briljantno i sa mnogo strasti. Video sam Nadala koji se znoji dok u Brizbejnu propušta meč lopte protiv Tompsona. To je nešto što ću da pamtim, ne vest da zbog povrede odustaje od Australijan opena. Jednostavno, on je jedan od najvećih igrača u istoriji, a možda i najbitniji igrač, profesionalac u istoriji tenisa", zaključio je Vilander.

Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem titule, a ova sezona bi mogla da bude poslednja u karijeri španskog tenisera.

Australijan open je na programu od 14. do 28. januara

Ostavite komentar