Sport > Tenis

Đoković započeo 407 nedelju na prvom mestu, ALI TO NISU NAJBOLJE VESTI

Najbolji teniser sveta biće spreman na pohod ka 11 tituli na Australijan openu

Izvor: K1info

08/01/2024 > 14:53 >> 15:01

podeli vest:

Đoković započeo 407 nedelju na prvom mestu, ALI TO NISU NAJBOLJE VESTI
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni


Najbolji svetski teniser, Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 407. nedelju na čelnoj poziciji ATP liste i tako nastavio da pomera granice u "belom sportu". Svetski broj jedan je još u februara prošle godine izjednačio dotadašnji apsolutni rekord u svetu tenisa koji je sa 377. nedelja na vrhu WTA liste držala legendarna Štefi Graf i od tada samo ispisuje nove stranice teniske istorije.

Međutim, vest koja je njegove navijače danas više obradovala, a koja stiže iz Melburna, jeste da će Đoković sutra prvi put trenirati na Australijan openu!

 Na Junajted kupu je Novak pobedio Džanga i Lehečku, da bi potom izgubio od Aleksa de Minora, uz vidne probleme sa ručnim zglobom. To je povreda koja je i u prošlosti pomalo mučila Đokovića, a posle nekoliko dana pauze, Novak će ponovo na teren u utorak, na Rod Lejver Areni.

Žreb za Australijan open na programu je u sredu na četvrtak od 3.00, a turnir počinje u nedelju, 14. januara.Inače, organizatori Australijan Opena su odlučili da povećaju nagradni fond na ovogodišnjem turniru, pa će tako osvajač titule inkasirati 3.150.000 dolara, dok je Novak Đoković prošle godine kao šampion zaradio "samo" 2.975.000 dolara.

 

Ostavite komentar