Sport > Tenis

Da li više boli PORAZ ili POVREDA? ​ĐOKOVIĆ DOŽIVEO debakl protiv Australijanca

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, doživeo je neočekivan poraz od Aleksa de Minora sa 2:0

Izvor: K1info

03/01/2024 > 11:58

podeli vest:

Da li više boli PORAZ ili POVREDA? ​ĐOKOVIĆ DOŽIVEO debakl protiv Australijanca
Foto: AP Photo/Trevor Collens


Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa od Australijanca Aleksa De Minora sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:4 i 6:4, a ono što još više od poraza muči sve navijače, jeste stanje zgloba Novaka Đokovića. Juče se žalio na isti problem, a izgleda da on nije saniran.

Nakon pola sata velike borbe u prvom setu iskorak je napravio Australijanac, ali je srpski teniser odbio “prvi udar” i spasio dve brejk lopte u 7. gemu. Mnogi su saglasni da Đoković, ipak, nije onakav na kakvog smo navikli. Veliki broj grešaka obeležilo je njegovu igru, ali sa razlogom. 

Naime, srpski as je ponovo imao problema sa zglobom ruke, na koji se požalio i prethodni dan. Zatražio je i tajm aut, koji mu je odbijen, a kao razlog navedeno je to “da se ista povreda ponavlja”. Izrevortiralo je to Đokovića!

Nervoza i povreda oslikale su se i na teren, gde je De Minor stigao do brejka za 5:4, a onda bez izgubljenog poena rešio prvi set u svoju korist.

Foto: AP Photo/Trevor Collens

 

U drugom setu, De Minor je fantastično, kao i u prvom, dobijao poene.

Obojica su sigurno održavali svoje servis gemove sve do 7. gema. Australijanac je nadoknadio 40:15 na Novakov servis i došao do brejk lopte nakon toga. Jedna mu je bila dovoljna, pošto je Đoković napravio duplu servis grešku i na taj način poklonio veliku prednost rivalu. De Minor nije ispustio prednost, održavao je svoj servis do kraja ,pa je i slavio protiv povređenog Đokovića za konačnih 6:4, 6:4.

 

 

Ostavite komentar

Kinte Kunta

To je dokaz da covek mora da bude zdrav dabi imao shansu,svi znamo daje sdravlje vazno Novak zna sta ga ceka i staje najbolje da radi jer nije on od juce ja mu zeli sve najbolje i brzi oporavak Sretno nole juranlisti pisu kao daje ceo svet propao kad on izgubi i on je covek od krvi i mesa ko i svi drugi svaki dan nismo u formi i mi svi drugi svaki dan smo razlicite osecaji emocije veseli neveseli itd itd ,

03.01.2024 12:42