Sport > Tenis

NADAL progovorio o POVREDI I POVRATKU na teren i zabrinuo navijače: BOJIM SE...

Nadal se oglasio i izneo dodatna pojašnjenja koja se tiču njegovog povratka na teren

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/12/2023 > 19:45

podeli vest:

NADAL progovorio o POVREDI I POVRATKU na teren i zabrinuo navijače: BOJIM SE...
Foto: Tanjug/AP


Rafael Nadal oporavlja se od povrede koja ga je skoro godinu dana odvojila od tenisa.

Popularni "bik sa Majorke" vredno trenira i priprema se za turnir u Brizbejnu koji bi trebalo da predstavlja "zagrevanje" za Australijan Open.

Ipak, Španac je oprezan...

Tako, Nadal se oglasio preko svojih zvaničnih kanala i izneo dodatna pojašnjenja koja se tiču njegovog povratka na teren.

- Bojim se i plašio sam se da saopštavam stvari jer na kraju godine u kojoj se nisam takmičio i posle operacije, ne brine me samo kuk, već sve ostalo. Verujem da sam pripremljen i nadam se da će stvari dobro da se odvijaju i da ću imati priliku da ponovo uživam na terenu. Nadam se da ću ponovo osetiti sve te emocije koje tenis donosi... istakao je on i dodao:

- Nadam se da ću imati sposobnost da ne zahtevam od sebe ono što sam zahtevao tokom čitave svoje karijere. Vreme i okolnosti su drugačije, na neistraženom terenu. Kroz život sam zahtevao od sebe maksimum i nadam se da ću ovoga puta neću sebi postavljati imperative. Moram da prihvatim da će stvari na početku biti veoma teške. Moram sebi da dam potrebno vreme i nadam se da ću znati da oprostim ako stvari krenu naopako na početku, za šta postoji velika mogućnost. Svestan sam da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promeniti, i pokušaću da zadržim svoj entuzijazam, svoj radni duh i verujem da će moje telo moći da odgovori izazovima.

Takođe, Nadal je, kako je istakao rešen da se vrati na teren.

- Treniram svaki dan i radim vredno da bih se vratio na terene u Australiji - napisao je 37-godišnji Nadal na Tviteru.

Da podsetimo, Rafael Nadal nije igrao od januara ove godine. Poslednji turnir na kojem je učestvovao bio je Australijan open kada je izgubio od Amerikanca Mekenzija u 2. rundi.

Ostavite komentar