Sport > Tenis

ALKARAZ ispisao istoriju: TINEJDŽER osvojio US Open i postao broj 1

Španski teniser je u finalu poslednjeg Grend slema u sezoni savladao Kaspera Ruda sa 6:4, 2:6, 7:6, 6:3

Izvor: K1info/telegraf.rs

12/09/2022 > 07:44

podeli vest:

ALKARAZ ispisao istoriju: TINEJDŽER osvojio US Open i postao broj 1
Foto: Tanjug/AP


Karlos Alkaraz novi je šampion US Opena! Španski teniser je u finalu poslednjeg Grend slema u sezoni savladao Kaspera Ruda sa 6:4, 2:6, 7:6, 6:3 i tako sebe krunisao u prvog tenisera sveta.

Alkaraz je tako postao najmlađi broj 1 u istoriji, a u isto vreme sprečio Ruda da on zauzme čelo ATP liste.

Foto: Tanjug/AP

 

Po poslednjem poenu, Karlitos je pao na beton i zaplakao, a ovaj momenat će sigurno biti upisan u istoriju "belog" sporta.

Slavlje se nastavilo u loži sa svojim trenerom Huanom Karlosom Fererom i ostalim ljudima iz tima, a meč je završen posle nešto manje od tri i po sata igre.

Ovo je Alkarazu šesta titula u karijeri, ali ovu godinu je dokazao da pripada svetskom vrhu i da će sigurno igrati veliku ulogu u svetu tenisa u budućnosti.

Foto: Tanjug/AP

 

Od samog starta se videlo da Španac želi da diktira, pokazao se dosta bolje na betonskoj podlozi od Ruda koji je sve iznenadio igrama u Njujorku, shodno tome da je važio za specijalistu na šljaci.

 

 

Krčili su obojica put ka finalu, a pred Alkarazom su redom padali Sebastijan Baez, Federiko Korija, Dženson Bruksbi, Marin Čilić i Frensis Tiafo.

Brdo brejk lopti smo videli u prva četiri gema, ali smo videli samo jedan brejk koji je bio delo Alkaraza koji je otišao na 3:1 i tu prednost sačuvao sve do kraja prvog seta.

Već u drugom je viđeno buđenje norveškog protivnika koji je munjevito odgovorio, dva puta oduzeo servis protivniku i tako donekle uplašio ljubitelje španskog tenisera.

Foto: Tanjug/AP

 

Prelomni momenat se desio u 12. gemu trećeg seta kada je Kasper propustio dve set lopte, mogao je da preokrene meč u svoju korist, a verovatno i istoriju.

Ipak, izdržao je Alkaraz, priču uveo u taj-brejk koji je sa samo jednim poenom osvojio

Nakon toga, Rud je bio u podređenoj situaciji i publika je bila sve glasnije pred poslednji poen i ceremoniju koja je usledila u Njujorku.

Na kraju, Karlitosu je pripalo mesto broj 1 na ATP listi, dok je Rud od ponedeljka drugi teniser sveta.

Foto: Tanjug/AP

 

Ostavite komentar