Sport > Tenis

Đoković je u POLUFINALU završnog mastersa u Torinu: Siner odigrao za Noleta, pobedio Runea

Janik Siner je savladao Holgera Runea sa 2:1 (6:2, 5:7, 6:4) čime je obezbedio Đokoviću polufinale u Torinu

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/11/2023 > 23:46

podeli vest:

Đoković je u POLUFINALU završnog mastersa u Torinu: Siner odigrao za Noleta, pobedio Runea
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni


Konačno je uspeo, posle dosta muke, posle neverovatnog meča, došlo je do kraja. Janik Siner je savladao Holgera Runea sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:4, čime je obradovao i celu Srbiju, kao i Novaka Đokovića, koji zbog njega ide u polufinale.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

Strepeo je Nole, strepeli su svi iz naše zemlje koji su gledali ovaj meč, jer su kalkulacije bile jasne - svi su navijali za Janika Sinera, kako bi Novak uspeo da se plasira u polufinale završnog Mastersa u Torinu, gde je viđeno mnogo svega, ali i svačega - u bukvalnom smislu.

Janik Siner je bio izraziti favorit, kako zbog forme i pobede protiv Novaka Đokovića, tako i zbog činjenice da igra kod svoje kuće, pred svojom publikom, dok je uvek neugodni Holger Rune vrebao svoju priliku da se "začini" čitavu siutaciju.

Već od starta se videlo da je Siner taj koji diktira tempo, osvojio je dva brejka, došao je do prednosti od 4:0, da bi potom malo i usporio tempo, malo je dopustio protivniku da diše i priveo je set polako, kraju, čime je najavio i eventualnu pobedu.

Drugi set je već doneo novog Holgera Runea, mladog, raspucanog i raspoloženog. Igrao je od početka, uzimao je gemove na svoj servis, servirao je sjajno, igrao je sjajno, ali nije dolazio do brejka.

Igrali su mirno obojica, gem za gemom, poen za poenom i tako je išlo sve do kraja samog seta. Holger Rune je odlično odservirao i na svoj servis je uzeo gem za 5:4, da bi potom uspeo da nasamari Italijana, uzeo mu je brejk i osvojio je set.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

Ono što je u tim momentima bilo mnogo veći problem, jeste činjenica da se Siner požalio i na bolove u leđima, dok je Holger Rune uveliko na nozi imao steznik ispod kolena, što je sve slutilo ka tome da strepi Novak Đoković.

Tako su obojica ušli u treći set, gde je Siner bio taj koji je u problemima, dok je Rune pucao od samopouzdanja.

Sigurno je servirao, ali, potom se u trećem gemu našao i jedan "bif" sa publikom, kada se posvađao. Tako je navukao gnev na sebe, međutim, nije mu smetalo da igra, dok se Siner s vremena na vreme i mučio.

Krucijalni momenat ovog meča, dogodio se u devetom gemu seta. Janik Siner je konačno uspeo da slomi Holgera Runea, da dođe do brejka, te da potom i na svoj servis dovrši ovaj meč, čime je potvrdio svoje prvo mesto u grupi, a čime je i Novaka Đokovića poslao u polufinale!

Ostavite komentar