Sport > Tenis

Veliko IZNENAĐENJE: Nadal ELIMINISAN sa US Opena, šanse za vrh ATP liste su mu MINIMALNE

Da bi zauzeo vrh liste, potrebno je da Kasper Rud i Karlos Alkaraz ne stignu do finala turnira

Autor: K1info

06/09/2022 > 07:50

podeli vest:

Veliko IZNENAĐENJE: Nadal ELIMINISAN sa US Opena, šanse za vrh ATP liste su mu MINIMALNE
Foto: Tanjug/AP


Španski teniser Rafael Nadal završio je svoje učešće na US Openu porazom u osmini finala od domaćeg tenisera Fransisa Tijafoa rezultatom 3:1.

Nadal je ovim porazom ostao bez borbe za 23. Grend slem titulu, ali i sa umanjenim šansama za prvo mesto. Da bi zauzeo vrh liste, potrebno je da Kasper Rud i Karlos Alkaraz ne stignu do finala turnira.

Neverovatan meč odigrao je Tijafo, upisao svoju najveću pobedu u karijeri i obezbedio prvo učešće u četvrtfinalu jednog od Grend slemova.

Bio je fokusiran Amerikanac od starta meča, sigurno je držao svoj servis, dočekao je jedan slabiji Nadalov servis gem i pri rezultatu 4:3 napravio ključan brejk za osvajanje prvog seta sa 6:4.

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi set je bio gotovo repriza prvog dela igre, samo u promenjenim ulogama. Nije bilo brejk lopte ni za jednog tenisera, ali je prvi popustio Tijafo, i to u 10. gemu, kada je Nadal iskoristio drugu brejk priliku i uzvratio istom merom.

Ako je drugi set bio repriza prvog, onda se slobodno može reći da je treći deo igre bio potpuno identičan prvom. Jedna brejk šansa za Amerikanca, sedmi gem seta, sigurna realizacija i zadržavanje svog servisa do kraja seta.

Foto: Tanjug/AP

 

Nadal je bio na konopcima, ali je Španac tad najopasniji. Pokazalo se to i na startu četvrtog seta, kada je Rafael došao do brejka već u drugom servis gemu Tijafoa. Svi su očekivali da će se španski teniser po ko zna koji put "dići iz pepela" i uvesti meč u odlučujući set, međutim domaći teniser je imao drugačije planove.

 

 

Već u prvom narednom servis gemu Nadala vratio je brejk, a zatim napravio još jedan i došao u poziciju da svojim sigurnim servis gemovima napravi najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira.

Upravo to se i dogodilo, iako je Španac i te kako zapretio u osmom gemu seta, ali je taj nalet Tijafo izdržao, pa zatim trećim brejkom u setu osvojio taj deo igre sa 6:3 i obezbedio ulazak među osam najboljih u Njujorku.

On će se za prolaz u polufinale boriti protiv Andreja Rubljova, koji je maksimalnim rezultatom eliminisao Kamerona Norija.

Foto: Tanjug/AP

 

Ostavite komentar