Sport > Tenis

ONS ŽABER u borbi za PEHAR na Vimbldonu: SABALENKA pala u POLUFINALU posle PREOKRETA

Rivalka u finalu teniserki iz Tunisa biće Čehinja Vondrušova, koja je bila bolja od Eline Svitoline

Izvor: K1info/Tanjug

13/07/2023 > 19:09

podeli vest:

ONS ŽABER u borbi za PEHAR na Vimbldonu: SABALENKA pala u POLUFINALU posle PREOKRETA
Foto: Tanjug/AP


Tunišanka Ons Žaber plasirala se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:3) posle dva sata i 22 minuta igre.

Tokom prvog seta Žaber i Sabalenka u više navrata nisu iskoristile brejk lopte, tako da je set otišao u tajbrejk. Tokom tajbrejka beloruska teniserak je malo bolje servirala i tako uspela da osvoji prvi set.

U drugom setu prvu brejk loptu Sabalenka je iskoristila u petom gemu i povela sa 4:2 posle svog servis gema. Ipak Žabar je uspela da vrati brejk u osmom gemu i da u desetom posle velike borbe iskoristi još jednu brejk loptu za izjednačenje u setovima.

Tokom trećeg seta, tek u šestom gemu Sabalenki je popustio servis, što je Žaber iskoristila i uspela da posle tri brejk šanse oduzme servis protivnici za 4:2.

U osmom gemu Tunišanka je imala još dve brejk i meč lopte ali nije uspela da ih realizuje. Do kraja meča Žaber je sigurno servirala za pobedu.

U finalu Ons Žaber će igrati protiv češke teniserke Markete Vondrušove, koja se ranije danas plasirala u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu.

 

 

Ostavite komentar