Sport > Tenis

Đoković u POLUFINALU Vilbmldona: Pobedio Rubljova, čeka ga MEČ sa Sinerom

Novak Đoković pobedio je četvrtfinalku Vimbldona Andreja Rubljova, sa 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)

Izvor: K1info/telegraf.rs

11/07/2023 > 18:02

podeli vest:

Đoković u POLUFINALU Vilbmldona: Pobedio Rubljova, čeka ga MEČ sa Sinerom
Foto: Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth


Čak i onda kada ne ide najbolje, Novak Đoković pronađe snagu i umeće i pokaže da je kralj Vimbldona! Uprkos gubitku prvog seta protiv Andreja Rubljova, naš majstor stigao je do preokreta i samim tim i plasmana u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske gde ga sada čeka Janik Siner - 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)!

Nije možda na ovom susretu Novaka najbolje služio servis. Štaviše, obično ga je izdao onda kada je to bilo najvažnije, ali kao što smo rekli i pored toga je Đoković pronašao dovoljno kvalitetnih udaraca da na kraju reši ovaj meč u svoju korist.

Foto: Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

 

Sada ga od plasmana u novo finale najvećeg turnira na travi deli još samo jedan korak, a rival je stara poznanica u vidu Sinera koji je izbacio Romana Safiulina, takođe u četiri seta, nešto ranije danas. Polufinale je zakazano za petak, a videćemo da li će Đokovićev meč biti prvi ili drugi na programu.

Što se današnjeg okršaja tiče, sve je krenulo nekako očekivano. Novak i Andrej su na početku razmenjivali servis gemove ujednačenim tempom i gotovo da nije bilo šansi za brejk. To kao da je bio uvod u veliku buru koja je usledila na kraju uvodnog dela igre.

Kao grom iz neba, Andrej Rubljov stigao je do šanse da oduzme Novaku servis u devetom gemu i na opšte zapanjenje, u tome je uspeo. Pogodio je sve što je mogao, potom u narednom gemu sve to overio na svom servis gemu i posle tačno 45 minuta tenisa stekao prednost na ovom meču.

Pa ipak, Novak kao da je tek tada izašao na teren. Drugi set doneo nam je krajnje drugačiju sliku. Đoković je imao priliku da dobije ovaj set rezultatom 6:0, pošto je vezao uvodnih pet gemova, ali se Rus u poslednjem trenu trgao i sačuvao barem jedan svoj servis gem.

I treći set krenuo je onako kako je Novak zamislio. Posle kratkog egala, u petom gemu je Đoković napravio pritisak na jednom servisu Rubljova, stigao do brejk lopte na 30:40 i konvertovao je. Potom je delovalo da neće biti nikakve drame, pošto je srpski teniser lepo odrađivao posao, ali je "zapeo" na poslednjem koraku.

Taman kada je servirao za osvajanje trećeg seta, Novak je protiv Rubljova odigrao i najduži gem na meču. Ređale su se jedna za drugom set i brejk lopte, Đoković je propustio čak četiri šanse da ranije završi gem i set, dok je na drugoj strani Andrej imao tri mogućnosti da kazni srpskog tenisera, ali to nije uradio.

Novak je uzeo treći set, a kako je krenuo četvrti ponovo je naneo žestok udarac Rubljovu. U trećem gemu stigao je do novog brejka i pred njim je tada već bio autoput ka plasmanu u polufinale. Drame jednostavno nije ni bilo, Novak je čuvao svoje servise i bio je potpuno smiren. Publika je mogla da uživa u kvalitetnom tenisu i da se pokloni svom kralju.

Đoković - Rubljov 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)

 

 

Ostavite komentar