Sport > Tenis

Alkaraz posle MEČA sa Noletom: Nikada nisam OSETIO nešto ovako, TELO mi je OTKAZIVALO

Mladi Španac je u završnici imao problema sa bolovima i grčevima

Izvor: K1info/telegraf.rs

09/06/2023 > 20:52

podeli vest:

Alkaraz posle MEČA sa Noletom: Nikada nisam OSETIO nešto ovako, TELO mi je OTKAZIVALO
Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias


Novak Đoković je uspeo da se plasira u veliko finale Rolan Garosa, pošto je u polufinalu savladao Karlitosa Alkaraza iz Španije u četiri seta, a pošto se rival povredio početkom trećeg seta kada je zadobio žestoke grčeve - 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Na konferenciji za medije, sve je odmah naravno zanimalo šta se to desilo, odnosno zbog čega je Karlos Alkaraz imao takve probleme sa grčevima u završnici meča.

- Bilo mi je vrlo teško, razočarao sam samog sebe. Ušao sam u meč sa poteškoćama fizičkim, ono što se dešavalo, ali ovakve stvari se dešavaju i moraću da živim sa njima - rekao je Novak.

Potom je pokušao detaljnije da objasni šta se to zapravo dogodilo.

- Drugi osećaj je bio je veoma intezivan, počela je prvo da me boli deo noge, a onda i čitava noga. Mislio sam da imam šanse, ali moje telo je počeo čitavo da otkazuje i to je bilo to - rekao je Karlitos.

Pre toga gledali smo neke neverovatne poene obojice tenisera.

- Počeo sam vrlo nervozno, dva seta su bila jako intezivna, imali smo sjajne i teške razmene. To su bile kombinacije svega, ali intezivnost je ta koja mi je ostala zapečaćena u glavi - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Onda je istakao da ipak mora da nauči nešto iz svega ovoga, kako mu se to ne bi ponovilo u budućnosti.

- Morate da naučite iz ovakvih mečeva, naučio sam lekciju, da mi se ne dešava više ovo. To je nešto sa čime moram da se suočim, sada imam više iskustva u predstojećim mesecima - rekao je on.

Uporedio je to sa osećajem koji je imao Stefanos Cicipas na US openu.

- Ne mogu da vam da pravi primer ovoga što osećam, Cicipas je to verovatno imao na US Openu - rekao je on.

Potom se konačno osvrnuo i na Novaka Đokovića. Tvrdi da ne postoji teniser na svetu koji ulazi bez tenzije u meč sa Đokovićem.

- Verovatno! Onaj ko kaže da ulazi bez nervoze protiv Novaka, taj laže! Istina je, sledeći put se nadam da će meč sa Novakom biti nešto drugačiji, ali sada je tako - rekao je Karlitos.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Razmišljao je da preda, ali...

- Imao bih krivicu da sam se povukao, to bi mi teško palo. U trećem setu nisam razmišljao, ali u četvrtom sam shvatio da imam jedan procent šanse da se vratim. Samo sam nastavio da igram, u mom mozgu nije bilo baš zabavno tada. Bilo mi je teško, nikada nisam osetio nešto ovako - rekao je on.

Osvrnuo se i na detalj kada je Novak između drugog i trećeg seta otišao do toaleta.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

 

- Posle drugog seta? Bio je mnogo puta u toj situaciji, mnogo više nego ja. Zna da se nosi u ovim situacijama. Ne mogu reći da sam zbog toga zaradio povredu, on je sigurno imao razloga da ode do toaleta i neću ništa više reći o toj situaciji - rekao je Karlitosa na engleskom jeziku.

Potom je nastavio na maternjem španskom... Kaže da će iz svega ovoga dosta naučiti.

- Boli, nisam hteo da završim ovakav način. Igrati protiv Novaka na ovom nivou, u polufinalu Grend slema, veliko je iskustvo za budućnost - rekao je Alkaraz.

Ostavite komentar