Sport > Tenis

Novak Đoković dobio rivale: PAKLEN ŽREB na Rolan Garosu

Na Alkaraza može u polufinalu, ako prođe Rubljova u četvrtfinalu grend slema u Parizu

Izvor: K1info/Tanjug

25/05/2023 > 15:07

podeli vest:

Novak Đoković dobio rivale: PAKLEN ŽREB na Rolan Garosu
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković će na startu Rolan Garosa igrati protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića, a sa najboljim teniserom planete Karlosom Alkarazom može da se sastane već u polufinalu. 

Đoković u prvom kolu igra protiv 24-godišnjeg Kovačevića, momka rođenog u Njujorku. Kovačević je šansu da zaigra u glavnom žrebu dobio posle otkaza Matea Beretinija iz Italije. Prvi srpski reket će u drugom kolu na boljeg iz dvoboja Marton Fučovič (Mađarska) - Igo Grenije (Francuska).

U trećem kolu potencijalnu rivali Đokoviću su Luka Van Aš (Francuska) ili Marko Čekinato (Italija), u osmini finala Poljak Hubert Hurkač ili Španac Roberto Bautista Agut, a Rus Andrej Rubljov verovatno u četvrtfinalu, Alkaraz bi čekao Srbina u polufinalu, a Danil Medvedev u finalu.

Prvi nosilac Karlos Alkaraz igraće na startu protiv kvalifikanta, a kao potencijalna mina u četvrtfinalu bi mogao da ga sačeka Grk Stefanos Cicipas.

U prvom kolu Laslo Đere će na Rusa Andreja Rubljova, Dušan Lajović će igrati protiv Džidžen Džanga iz Kine, a Filip Krajinović protiv Amerikanca Fransesa Tijafoa. Miomir Kecmanović će na startu igrati protiv kvalifikanta.

Đoković, osvajač ukupno 22 grend slem pehara, dva puta je osvajao Rolan Garos (2016. i 2021) godine, a u odsustvu Rafaela Nadala glavni je favorit za podizanje pehara uz prvog nosioca Alkaraza. 

Ostavite komentar