Sport > Tenis

ĐERE lako, KRAJINOVIĆ teško: Srbi ušli POBEDAMA u 2023. godinu

Naši teniseri igraju na turniru u Puneu, na kojem je nagradni fond 642.735 dolara

Izvor: K1info/Tanjug

02/01/2023 > 17:16

podeli vest:

ĐERE lako, KRAJINOVIĆ teško: Srbi ušli POBEDAMA u 2023. godinu
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Filip Krajinović plasira se u drugo kolo ATP turnira u indijskom Puneu, pošto je danas na startu takmičenja pobedio domaćeg igrača Sumita Nagala sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:4), posle dva sata i 25 minuta igre.

Može se reći da naš teniser baš i nije briljirao i da je teškom mukom prošao dalje, ako se ima u vidu da je on trenutno 54. teniser na ATP listi, dok je nepoznati Nagal 503. igrač na svetu.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Majkla Moha, koji je savladao Indijca Manasa Dhamnea 2:0 (6:2, 6:4). Da li treba pretpostaviti da će Filip imati pakleni zadatak, pošto je Moh duplo slabiji teniser od njega - bar po renkingu, jer je 113. na ATP listi - videćemo kad meč počne...

Kad je reč o duelu sa Nagalom, Krajinović je dobro počeo meč, pošto je napravio brejk već u prvom gemu. On je potom držao prednost od dva gema do kraja prvog seta. U drugom setu igralo se gem za gem, a Nagal je napravio brejk u desetom gemu i izjednačio na 1:1.

Foto: Starsport

Filip Krajinović

U trećem setu viđena je velika borba, a Krajinović je stigao do brejka u devetom gemu, a potom je na svoj servis zasluženo izborio pobedu.

Srpski teniser Laslo Đere savladao je ranije danas u prvom kolu Slovaka Aleksa Molčana 2:0 (6:2, 6:4).

ATP turnir u Puneu se igra za nagradni fond od 642.735 dolara.

 

Ostavite komentar