Sport > Ostali sportovi

Olimpijski komitet doneo odluku! Odbojkašici i vaterpolisti pripala NAJVEĆA ČAST! Evo ko će nositi zastavu SRBIJE

Na predstojećoj Olimpijadi u Parizu zastavu će nositi osvajači medalja sa prethodnih igara

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milica Tošić

10/07/2024 > 12:48

podeli vest:

Olimpijski komitet doneo odluku! Odbojkašici i vaterpolisti pripala NAJVEĆA ČAST! Evo ko će nositi zastavu SRBIJE
Foto: Pixabay.com


Zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić, odlučeno je na sednici Olimpijskog komiteta Srbije.

Tim povodom, OKS se oglasio zvaničnim saopštenjem.

- Danas je u Olimpijskoj kući održana XXX sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Ovom prilikom, IO OKS doneo je odluku da će kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić biti nosioci zastave na Ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara Pariz 2024.

Predsednica Sportske komisije OKS Milica Đuričić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Republike Srbije na Ceremoniji otvaranja OI u Parizu. Od Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodni olimpijski komitet dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na ceremoniji otvaranja državnu zastavu nose jedan muški i jedan ženski sportista.

Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na svečanoj Ceremoniji otvaranja budu višestruki olimpijski, svetski i evropski šampioni - vaterpolista Dušan Mandić i odbojkašica Maja Ognjenović.

 Izvršni odbor doneo je odluku da Šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu bude Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije.

Foto: Pixabay.com

 

Sonja Vasić je nakon izbora za Šefa misije preuzela reč i upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 i Razvojni program. Novokvalifikovani sportista u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista, i to kajakaši Veljko Vještica i Strahinja Dragosavljević, džudisti Boris Janković i Natalija Prolić, rvači Andrija Mihajlović i Milica Sekulović, kao i veslači Sergej Čipak i Milan Stevanović - navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar