Sport > Ostali sportovi

HOROR na partiji basketa: Mladić UBIO DRUGARICU jer ga je pobedila

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/10/2022 > 16:35

podeli vest:

HOROR na partiji basketa: Mladić UBIO DRUGARICU jer ga je pobedila
Foto: Tanjug/AP


Mlada 21-godišnja Amerikanka Ejša Vomak preminula je od posledica ranjavanja vatrenim oružjem koje joj je naneo navodno njen poznanik sa kojim je prethodno odigrala partiju basketa.

Američki mediji prenose da je Ejša, inače solidna košarkašica, porazila ubicu i da je to bio povod da se on lati pištolja i ispali nekoliko projektila u telo nesrećne Ejše. Ipak, za sada je motiv ubistva i dalje na bazi spekulacija.

Ovaj stravčan zločin odigrao se u nedelju uveče u južnom delu grada, u Hamilton Aveniji, u blizini "Fair" parka.

- Taj mladić je navodno bio njen prijatelj, jeli su zajedno. Ona ga je hranila, a on se okrenuo protiv nje i ubio je na jeziv način - priča neutešna Ejšina majka Andrea.

Njena porodica je potvrdila da je pre ubistva u parku igrala basket sa pomenutim poznanikom, da je bilo tenzije i teških reči tokom partije, ali niko ni u ludilu mogao da pomisli da će igra kobno završiti. Ejša je bila veliki talenat za košarku, pohađala je srednju školu Medison.

 

 

- Ovo je tako besmisleno. Osramoćeni ste u suštini zato što vas je žena pobedila u košarci - u neverici je i pastor Džon Deli.

Prema navodima porodice, ubica je odveo svoju decu i brata kući i vratio se u park, a onda je pucao u Ejšu pet puta. Kamere u obližnjoj prodavnici su verovatno snimile automobil u kojem je bio ubica koji se udaljava sa mesta zločina.

- Detektivi još rade na slučaju. U ovom trenutku niko nije u pritvoru. Oni to rade od ponedeljka uveče, pokušavaju da pronađu pravdu za gospođicu Vomak - rekla je Kristin Louman iz policije Dalasa.

 

 

 

Ostavite komentar