Sport > Ostali sportovi

Srpski rvači TIBILOV i Komarov osvojili zlatne medalje na turniru u Varšavi

Nove medalje za srpske rvače

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

21/06/2024 > 21:00

podeli vest:

Srpski rvači TIBILOV i Komarov osvojili zlatne medalje na turniru u Varšavi
Foto: Starsport


Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Georgi Tibilov i Aleksandar Komarov osvojili su zlatne medalje na Memorijalnom turniru Vladislav Pitlašinski u Varšavi.

Tibilov je trijumfovao u kategoriji do 63 kilograma, dok je Komarov bio najbolji u kategoriji do 87 kilograma:

"Ovo je jedan od najjačih turnira u svetu i zato smo rezultatima veoma zadovoljni", ističe jedan od trenera rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev.

Turnir u Varšavi jedna je od poslednjih provera pred Olimpijske igre u Parizu:

"U ovom momentu naši rvači nalaze se u veoma dobroj formi. Predstoji nam još dosta rada pre odlaska u Pariz, ali na delu smo mogli da vidimo gde se nalazimo u ovom trenutku u odnosu na konkurenciju i šta je ono što treba popraviti. Na turniru je učestvovao i Mate Nemeš, ali smo u prvoj borbi odlučili da odustane od daljeg takmičenja, zbog problema koje je imao sa povredom leđa. Osetio je bol i jednostavno nismo želeli ništa da rizikujemo", objasnio je Dobrev.

Srbiju će na OI predstavljati petorica rvača. Osim Tibilova, Komarova i Nemeša u grčkom-rimskom stilu, na najvećoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske takmičiće se i Stevan Mićić i Hetik Cabolov u slobodnom stilu.

Ostavite komentar