Sport > Ostali sportovi

HRVATI NE SKRIVAJU ODUŠEVLJENJE SRPKINJOM! Komšije uporedile našu ANGELINU TOPIĆ sa ovom Hrvaticom

Hrvati su našu atletičarku uporedili sa jednom od najboljih u Evropi - Blankom Vlašić

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

11/06/2024 > 12:22

podeli vest:

HRVATI NE SKRIVAJU ODUŠEVLJENJE SRPKINJOM! Komšije uporedile našu ANGELINU TOPIĆ sa ovom Hrvaticom
Foto: Starsport


Srpska atletičarka Angelina Topić napravila je više nego sjajan rezultat kada je osvojila srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu. Ovaj veliki uspeh slavila je cela Srbija, a nije prošao nezapaženo ni u regionu.

Angelina je preskočila 197 centimetara, dok je od nje bila bolja samo Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, koja je preskočila dva centimetra više. Ovaj vrhunski rezultat pokazao je o kakvom mladom talentu je reč, što su primetili i Hrvati.

Hrvati su imali jednu od najboljih Evropljanki u ovoj discplini, a to je Blanka Vlašić, i upravo sa njom su uporedili našu Angelinu Topić. 

Foto: Starsport

 

Prenosimo tekst "Slboodne Dalmacije", gde se i pominje ova komparacija velikih talenata, ali i veliko poštovanje prema srpskoj sportistkinji.

- Kombinacija uspešnog sportiste i roditelja trenera svima je poznata u Hrvatskoj. Dugo nas je svojim uspesima sve radovala Blanka Vlašić, koja se pod trenerskom palicom oca Joška pretvorila u jednog od najboljih sportista sveta. Očigledno ima nešto u toj kombinaciji oca trenera i ćerke atletičarke, posebno u skoku uvis, trener Janija Koščaka je i njen otac Patrik.

- A sada se stvara još jedna takva priča u našem komšiluku. Naime, tokom vikenda mlada srpska atletičarka Angelina Topić postala je vicešampionka Evrope u Rimu. Skokom od 1,97 metara osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i upisala još jedan veliki uspeh. Učinila je to uprkos zvižducima italijanske publike koja je pokušala da joj poremeti koncentraciju.

Podsetimo, Blanka Vlašić je apsolutna rekorderka, pošto je u Zagrebu 2009. godine preskočila 208 centimetara što je i drugi rezultat svih vremena, dok je u dvorani najviše skakala 205 centimetara.

 

Ostavite komentar