Sport > Ostali sportovi

Država dala desetine miliona evra Zvezdi i Partizanu, a šta oni vraćaju?

Ako im ne pomognete to je veliki problem, a vidite koliko duguju..., podseća ministar Mali

Autor: Mondo.rs

14/06/2022 > 12:30

podeli vest:

Država dala desetine miliona evra Zvezdi i Partizanu, a šta oni vraćaju?
Foto: FK Partizan


Ministar finansija Siniša Mali otkrio je koliko je država pomogla KK Crvena zvezda i KK Partizan nakon burne finalne serije ABA lige.

Foto: KK Crvena zvezda

 

Bilo je mnogo varnica između "večitih" rivala koji nisu birali reči u obračunu, pa je objašnjeno da je urađena detaljna analiza i da je maltene pomoć bila identična u prethodnih deset godina. Takođe, ministar finansija bavio se i dugovima najvećih košarkaških klubova koje Srbija ima.

- Krenimo od košarke, imamo analizu od 2012. do 2022. godine. KK Crvena zvezda je dobila 26 miliona evra, a KK Partizan 24,4 miliona evra. To je izbalansirana pomoć. Zvezda duguje 96,6 miliona dinara, a Partizan 649,7 miliona dinara. Ako im ne pomognete to je veliki problem, a vidite koliko duguju... - rekao je Siniša Mali.

 

Ministar finansija osvrnuo se i na fudbalske klubove Crvena zvezda i Partizan i njihove finansije.

- FK Crvena zvezda je dobio 17,6 miliona evra i 40,5 miliona od Gasproma, gde im je država pomogla. A FK Partizan je dobio 14 miliona evra i tu je velika razlika. Zvezda je dobila skoro 50 miliona više zajedno sa sponzorom i moramo da nađemo jakog sponzora za crno-bele. Zvezda za porez duguuje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1.299.000.000. dinara. Crno-beli duguju mnogo više državi na ime poreza, ali moramo pod hitno da im nađemo jakog sponzora iz inostranstva - rekao je Mali i dodao da se na tome užurbano radi.

Ostavite komentar