Sport > Ostali sportovi

Kraj velike karijere! Vozač Aprilije najavio KRAJ karijere na kraju sezone!

Španski motociklista Aleš Espargaro objavio je kraj karijere tokom dana, pred Veliku nagradu Katalonije.

Izvor: K1info/Sportklub.rs

Autor: Đorđe Gvero

24/05/2024 > 23:52

podeli vest:

Kraj velike karijere! Vozač Aprilije najavio KRAJ karijere na kraju sezone!
Foto: Tanjug/AP Photo/ Kittinun Rodsupan


Vozač Aprilije je prošle godine nekoliko puta naglasio da bi 2024. trebalo da bude njegova poslednja sezona, ali je poslednjih meseci odbijao da potvrdi da će zaista biti tako. Ipak, s obzirom na formu, duže vreme se očekivalo da će odluku objaviti kada dođe vreme za akciju na “Katalunji” koja nas čeka ovog vikenda.

Espargaro je trenutno najstariji vozač u Svetskom šampionatu, u kojem je debitovao 2006. godine. U kraljevsku klasu je prvi put stigao 2009. i u prvom mandatu je u njoj proveo dve sezone, da bi se vratio 2012.

„Na kraju sezone se povlačim. Srcem sam se vodio godinama, a srce kaže da moram više vremena da provodim kod kuće, sa suprugom i decom. Ovde sam ostvario svoje snove, poslednje dve godine u Apriliji su bile kao san, borio sam se protiv najboljih u istoriji, pravio sam greške, ali sam dao sebe“, rekao je Espargaro.

Iskusni Španac je u najjačoj klasi vozio za Pramak, Aspar, Forvard, Suzuki i Apriliju. U italijanskom timu je od 2017. i jedan je od najzaslužnijih za razvoj motocikla koji je postao pobednički.

Stariji od braće Espargaro je na Velikoj nagradi Argentine 2022. doneo prvi trijumf u istoriji Aprilije u kraljevskoj klasi, a od tada se još dva puta našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja – na “Katalunji” i “Silverstonu” prošle sezone.

Ukupno, Espargaro je tokom karijere upisao 323 starta, tri pobede, 12 podijuma i pet pol pozicija.

Ostavite komentar