Sport > Ostali sportovi

ODLIČAN START! Reprezentacija Srbije na startu Lige nacije savladala IRAN!

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je jutros u Rio de Žaneiru selekciju Irana 3:1

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

23/05/2024 > 10:53

podeli vest:

ODLIČAN START! Reprezentacija Srbije na startu Lige nacije savladala IRAN!
Foto: FIVB


Srbija je osvojila tri seta, rezultatima 27:25, 17:25, 25:19, 25:18 u prvoj utakmici prve sedmice ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Uroš Kovačević sa 14 poena, dok su Marko Ivović i Dražen Luburić zabeležili po 12. U selekciji Irana najbolji je bio Mejsam Salehi sa 20 poena. Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je posle meča da je njegov tim zasluženo pobedio.

-Znali smo da će da bude težak meč, znali smo da će da bude nervoze.- zaključio je.

Ušli smo nervozno u meč, nismo uopšte bili precizni u prvom setu, bili smo strpljivi da sačekamo greške Iranaca, da nas to vrati u meč. Drugi set smo počeli loše, pravili smo greške kao i u prvom. Izgubili smo drugi set.

Poslednja dva seta smo bili jako precizni, naročito na prijemu servisu, nismo pravili greške u napadu. Mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je Kolaković, prenosi zvanični sajt OSS. Odbojkaši Srbije će večeras od 22.30 časova igrati protiv Japana.

-Moramo da racionalizujemo stvari kada su igrači u pitanju. Nije im lako, moraju da igraju i da putuju jako puno. Moramo da igramo mnogo bolje protiv Japana. To je protivnik koji igra u 'drugoj brzini'. Sećamo se utakmice u Japanu kada su bili brzi i eksplozivniji od nas. Međutim, mi imamo svoje adute, pogotovo u iskustvu, koje bi mogli da iskoristimo na ovom meču-, dodao je selektor Srbije.

Ostavite komentar