Sport > Ostali sportovi

Odbojkaši Srbije u nedelju putuju u Brazil na prvu sedmicu Lige nacija

Ovog puta su skoro svi igrači posle obaveza u klubovima i vrlo kratkog odmora došli u reprezentaciju

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

16/05/2024 > 22:57

podeli vest:

Odbojkaši Srbije u nedelju putuju u Brazil na prvu sedmicu Lige nacija
Foto: FIVB


Muška odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće u nedelju u Rio de Žaneiro gde će igrati prvu sedmicu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija. Selektor Srbije Igor Kolaković izjavio je da će sastav tima koji će igrati u Brazilu saopštiti u subotu, odnosno posle poslednjeg treninga pred polazak u Rio de Žaneiro:

- Imali smo kratke pripreme, pošto su se nacionalna prvenstva kasno završila. Ovo nisu ni prave pripreme, jednostavno održavanje forme nekih igrača, koji nisu imali puno vremena da se odmore po završetku prvenstava - rekao je Kolaković na konferenciji za medije, preneo je zvanični sajt OSS.

- Ovog puta su skoro svi igrači posle obaveza u klubovima i vrlo kratkog odmora došli u reprezentaciju. Odavno nismo bili kompletniji. Svakako da sam zadovoljan, jer su svi došli iz takmičarskog ritma. Nadam se da smo unapredili neke njihove performanse s obzirom da se nalaze u okruženju koje vole i sa igračima sa kojima su godinama sarađivali - dodao je selektor Srbije.

Odbojkaši Srbije će tokom prve sedmice Lige nacija u Rio de Žaneiru igrati protiv Irana, Japana, Brazila i Nemačke. Srbija će prvi meč u Brazilu odigrati protiv Irana u četvrtak, 23. maja od dva časa po centralnoevropskom vremenu.

Ostavite komentar