Sport > Ostali sportovi

SKANDAL U SVETU SPORTA! Srpski reprezentativac pao na DOPING TESTU, tek ga čeka HAOS

Uroš Nikolić je bio pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

29/03/2024 > 10:53

podeli vest:

SKANDAL U SVETU SPORTA! Srpski reprezentativac pao na DOPING TESTU, tek ga čeka HAOS
Foto: Youtube PrintScreen/Sportska Vojvodina


Srpski olimpijac i član plivačke štafete četiri puta 100 metara, Uroš Nikolić, pao je na doping testu.

Prema saznanjima Sport kluba, Nikolić je bio pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi proteklog meseca, a nezvanično je bio pozitivan na zabranjenu supstancu pseudoefedrin, koja se nalazila u leku koji je koristio protiv alegrije.

Uroš je odmah uložio žalbu i Svetska antidopng agencija (WADA) je prihvatila da se uradi istraga. Nikolić je priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja, ali ga i pored toga čeka prava drama.

Ako ga proglase krivim, Uroš Nikolić će propustiti Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu, kao i Olimpijske igre u Parizu u julu. Advokati su angažovani, ali bi i minimalna kazna značila veliki problem za srpskog plivača.

 

Srećom po našu reprezentaciju, čak i da Nikolić bude suspendovan štafeta četiri puta 100 metara naći će se u Parizu i to na osnovu ranijih rezultata kada on nije bio u timu.

Rezultat iz Dohe bi se u tom slučaju poništio, ali je Srbija prošle godine na Svetskom prvenstvu u Fukuoki bila 13. i zbog toga će ostvariti plasman na Olimpijske igre.

Andrej Barna, Velimir Stjepanović i Nikola Aćin za sada su sigurni putnici u Pariz, a da li će tražiti i četvrtog člana ili će se Uroš Nikolić izvući ostaje da se vidi.

Ostavite komentar