Sport > Ostali sportovi

ISTORIJA SRBIJE JE ISPISANA! Milica Gardašević OSVOJILA Zlatnu ligu!

Ono što je Garaševićevoj bilo najbitnije jeste da bude ispred mađarske atletičarke Diane Lesti što se na kraju i desilo

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

23/02/2024 > 22:56

podeli vest:

ISTORIJA SRBIJE JE ISPISANA! Milica Gardašević OSVOJILA Zlatnu ligu!
Foto: SAS


Zlatnu ligu 2024. osvojila je Milica Gardašević u skoku udalj i tako je Srbija po prvi put u svojoj istoriji dobila pobednika najprestižnijeg serijala takmičenja u organizaciji Svetske atletike.

Na finalnom mitingu dvoranske Zlatne lige u Madridu Milica  Gardašević zauzela je drugo mesto, ali joj je ono obezbedilo generalno pobedu na turu.

Iako je vodila u drugoj i trećoj seriji zahvaljujući skoku od 6,64 metra iz druge serije, Rumunka Florentina Kostina Isko zabeležila je skok za jedan centimetar bolji do Miličinog u četvrtoj seriji – 6,65 metara.

Ono što je Garaševićevoj bilo najbitnije jeste da bude ispred mađarske atletičarke Diane Lesti što se na kraju i desilo.

Mađarica ima takmičenje za zaborav jer je skočila tek 6,29 metra uz svega dva ispravna skoka čime je zauzela 6. mesto.

Milica je imala još dva ispravna skoka na 6,60 i 6,59 metara dok je Isko pored pobedničkog samo još jednom uspela da pogodi dasku kad je doskočila na 6,56 metara.

Dijamantska liga je najprestižnije letnje takmičenje, privatnog karaktera, dok je Zlatna liga serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti. Nikada se do sada nije desilo da neki srpski atletičar osvoji ovo takmičenje sve do sad.

Pobedom u Astani Milica Gardašević osvojila je 10 bodova, drugim mestom u Madridu još 7 i sa ukupno 17 bodova ubedljivo je osvojila prvo mesto dok je drugo mesto zauzela Florentina Isko sa 10, piše ‘’Atlex.rs’’.

Veliki uspeh za Milicu i srpsku atletiku koja se na još jednom velikom takmičenju upisala među najboljima!

Ostavite komentar