Sport > Ostali sportovi

Srbija sa više od 30 strelaca napada Evropu! U Đeru po još jednu vizu za Olimijske igre

Strelci Srbije napadaju tron

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Đorđe Gvero

12/02/2024 > 13:05

podeli vest:

Srbija sa više od 30 strelaca napada Evropu! U Đeru po još jednu vizu za Olimijske igre
Foto: Printscreen/Youtube

Reprezentaciju Srbije u streljaštvu na predstojećem Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje će biti održano od 24. februara do drugog marta u Đeru, predstavljaće 31 takmičar, saopštio je danas SSS.

U saopštenju se navodi da su se sportski direktor SSS Dragan Marković, selektori Dragan Donević i Jasna Šekarić, kao i ostali članovi stručnog štaba opredelili da šansu na EP ukažu većem broju strelaca nego obično: "Po pravilima je već neko vreme dozvoljeno da jedna zemlja može da prijavi više od po tri učesnika u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ovaj put iskoristili smo tu mogućnost, s obzirom da je veći broj kandidata za reprezentaciju postizao dobre rezultate ove sezone i u Mađarsku idemo u proširenom sastavu", rekao je Marković.

U seniorskoj konkurenciji jedna zemlja može da prijavi po pet, a u juniorskoj po šest strelaca u jednoj discipini: "Što se seniorskih pojedinačnih disciplina tiče, maksimalno po tri strelca iz jedne zemlje se bore za plasman u finale i medalje, a ostali samo za bodove za svetsku rang listu. U skladu s pravilima, po dolasku na Evropsko prvenstvo ćemo odrediti ko će se takmičiti samo za bodove za rang listu. Na licu mesta ćemo izabrati i sastave miks parova", dodao je Marković.

Juniorska takmičenja će biti održana od 24. do 28. februara, a seniorska od 29. februara do drugog marta. Sastav Srbije na EP u Đeru:
Puška, seniori: Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić, Stevan Jovanović, Dušan Stojadinović.
Puška, seniorke: Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović, Sanja Vukašinović.
Pištolj, seniori: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov.
Pištolj, seniorke: Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jovana Todorović, Jelena Todorović.
Puška, juniorke: Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić, Ljiljana Cvetković, Anja Knežević, Iva Rakonjac.
Puška, juniori: Uroš Aleksić, Aleksa Rakonjac, Petar Erdei.
Pištolj, juniorke: Eleonora Radulović, Nađa Martinović, Kristina Pejović, Tea Mikec.
Pištolj, juniori: Luka Milošević, Marko Ninković, Uroš Gajić.

Evropsko prvenstvo u Đeru će biti jedno od tri ovogodišnja kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre. U svakoj seniorskoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve kvote za OI.

Strelci će šansu da izbore vize za Pariz imati i na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku i Svetskom kvalifikacionom turniru u Rio de Žaneiru. I na ova dva takmičenja, koja su na programu u aprilu, će u svakoj disciplini na raspolaganju biti po dve kvote.

Srbija za sada ima dva mesta na olimpijskom streljačkom turniru, koja su izborili Zorana Arunović i Damir Mikec.

Ostavite komentar