Sport > Ostali sportovi

POBEDA SRBIJE za dobru uvertiru pred Evropsko prvenstvo

Rukometaši Srbije ostvarili pobedu pred početak kontinentalnog takmičenja

Izvor: K1info/Tanjug

04/01/2024 > 23:16

podeli vest:

POBEDA SRBIJE za dobru uvertiru pred Evropsko prvenstvo
Foto: Tanjug/AP


Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Slovačke 31:24 (16:14) u meču prvog kola na turniru u španskom Granoljersu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa osam golova. U selekciji Slovačke najbolji je bio Jakub Prokop, koji je postigao pet golova. Za igrača utakmice proglašen je srpski rukometaš Lazar Kukić.

Selektor Srbije Toni Đerona bio je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom u svim fazama meča:
"Ovo nam je prvi meč otkako smo se okupili i suočili smo se sa nekim problemima. Isprobavali smo različite opcije, razigravali smo celu ekipu kako za predstojeće mečeve tako i za sam šampionat Evrope. Zadovoljan sam kako smo izgledali u odbrani, radili smo dobar posao iako naravno ima još prostora za napredak. Iskoristićemo utakmice sa Poljskom i Španijom da sve dodatno uigramo, kao i da poboljšamo igru u ofanzivi", istakao je selektor Srbije.


U drugom meču prvog kola na turniru u Granoljersu, selekcija Španije je pobedila Poljsku 31:25.
Srbija će sutra od 17.45 časova u drugom kolu igrati protiv Poljske. "Orlovi" će poslednji meč na turniru u Granoljersu odigrati u subotu od 19 sati protiv Španije.
Rukometašima Srbije će mečevi na turniru u Španiji poslužiti kao poslednja priprema za EP, koje će biti održano od 10. do 28. januara u Nemačkoj. Srbija će na EP igrati u grupi C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

Ostavite komentar