Sport > Ostali sportovi

Srbija domaćin SP u KROSU: Domaćinstvo oduzeto Hrvatima i dodeljeno BEOGRADU

Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase, izjavio je predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou

Izvor: K1info/Tanjug

28/09/2023 > 11:09

podeli vest:

Srbija domaćin SP u KROSU: Domaćinstvo oduzeto Hrvatima i dodeljeno BEOGRADU
Foto: Starsport

Beograd će 30. marta 2024. godine organizovati Svetsko prvenstvo u krosu, saopštio je danas Srpski atletski savez (SAS).

U saopštenju SAS se podseća da je Srbija bila organizator Evropskog prvenstva u krosu 2013, Evropskog atletskog prvenstva u dvorani 2017. i Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine.

- Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama - izjavio je predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, preneo je SAS.

U saopštenju Srpskog atletskog saveza se navodi da je prvobitno organizacija krosa trebala da bude u hrvatskom Medulinu. Međutim, vanrednom odlukom saveta Svetskog atletskog saveza odlučeno je da se SP u krosu naredne godine ipak održi u Beogradu.

- Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi koja će se održati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u srcu Beograda. Očekuju se uzbudljive trke i nezaboravni trenuci, a beogradska publika će imati priliku da podrži najbolje trkače sveta - ističe se u saopštenju.

Ostavite komentar