Sport > Ostali sportovi

SRBIJA briljirala na startu EVROPSKOG prvenstva: ORLOVI pokazali KANDŽE i spljeskali ŠVAJCARSKU

Izabranici Igora Kolakovića nisu imali milosti prema rivalu i pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje

Izvor: K1info/Sportal.rs

30/08/2023 > 22:28

podeli vest:

SRBIJA briljirala na startu EVROPSKOG prvenstva: ORLOVI pokazali KANDŽE i spljeskali ŠVAJCARSKU
Foto: OSSRB


Odbojkaši Srbije slavili su nad Švajcarskom sa 3:0 (25:19, 25:16, 25:18) u prvom meču Grupe A Evropskog prvenstva.

Prvi set na kontinentalnom šampionatu bio je zagrevanje. Švajcarci su hrabro ušli u meč i bilo je potrebno nekoliko uvodnih poena da se naša mašinerija zagreje. Pavle Perić otvorio je meč sa tri vezana poena, a onda su svi ostali proradili. Navlačili smo Švajcarce da napadaju preko nesigurnog Zelera, koji je tri čiste lopte ispucao u aut i tada se Srbija odlepila na +5. 

Švajcarci su imali jedan odličan nalet i smanjili na poen zaostatka na 12:13, ali su se onda naši odbojkaši uozbiljili i novom mini serijom otišli na +5. Videlo se i po greškama, posebno Krsmanovića, da je ovaj set za zagrevanje i čak i kao takav bio je lak posao, pošto je Srbija dobila prvi deo igre 25:19. 

Na startu drugog seta videli smo rapsodiju Bate Atanasijevića, kog nisu mogli da stignu sa servisa, pa smo drugi set otvorili serijom 7:0. Bilo je jasno u kom će pravcu ići ovaj set, pa je samo pitanje bilo kojim će se rezultatom završiti. Gde je Atanasijević stao, tu je nastavio Kujundžić i servis je bio glavno oružje. Na kraju, drugi set dobijen je lako rezultatom 25:16. 

Treći set takođe je rutinski odrađen. Od početka se stekla velika prednost, pa i ako su Švajcarci imali poslednji trzaj na sredini seta, to nije urodilo plodom. Srbija lako dobija treći set i stiže do pobede. 

Do pobede su Srbiju predvodili Pavle Perić sa 15 i Miran Kujundžić sa 11 poena. Aleksandar Atanasijević upisao je devet poena. Kod Švajcarske su se istakli Veizigk sa sedam i sa po šest poena Ulrih i Mag. 

Naši odbojkaši u četvrtak igraju protiv Belgije od 18 časova u okviru drugog kola grupne faze. 

Ostavite komentar