Sport > Ostali sportovi

OPERISAN još jedan MotoGP takmičar: HORHE MARTIN veruje da će biti spreman za SILVERSTON

Nije precizirano kakva je povreda u pitanju, ali je poznato da je Martin povredio stopalo i skočni zglob na otvaranju sezone u Portimau

Izvor: K1info

04/07/2023 > 13:53

podeli vest:

OPERISAN još jedan MotoGP takmičar: HORHE MARTIN veruje da će biti spreman za SILVERSTON
Foto: Instagram/89jorgemartin


Vozač ekipe Pramac Racing je na društvenim mrežama postavio fotografije iz bolnice, a na jednoj se može videti da mu je potkolenica desne noge u zavojima.

- Podvrgao sam se operaciji kako bih rešio problem koji mi je uticao na rezultate. Sve je prošlo kako treba! Sada treba da se oporavim kako bih se stopostotno spremio za Silverston - napisao je on.

Nije precizirano kakva je povreda u pitanju, ali je poznato da je Martin povredio stopalo i skočni zglob na otvaranju sezone u Portimau.

On je imao kontakt sa Markom Markesom koji je potom udario u Miguela Oliveiru. Iako je nastavio trku, kasnije je izleteo sa staze.

Pre dve godine, Martinu je takođe bila potrebna operacija zbog preloma noge koju je zadobio u Portimau.

Aleks Rins je bio na operaciji prošle nedelje zbog preloma noge.

Martin mora da se oporavi pre 6. avgusta, kada se MotoGP šampionat nastavlja trkom u Silverstonu.

Horhe Martin je drugi na tabeli šampionata i zaostaje 35 poena za vodećim Banjajom, i ima samo poen prednosti ispred Marka Becekija.

Ranije se govorilo da bi Martin mogao da se nađe u sedištu Jamahe 2024. godine, ali kako japanski proizvođač nema tako dobre rezultate kao Dukati, ovo se najverovatnije neće dogoditi i španski motociklista će ostati u ekipi Pramac.

Ostavite komentar