Sport > Ostali sportovi

KUKU I LELE: Nova šamarčina za srpski vaterpolo, "delfini" PUKLI I OD RUMUNA, igraće za 7. mesto

Na Svetskom kupu u Los Anđelesu sad nas čeka Namačka, da koliko toliko spasimo obraz

Izvor: K1info

02/07/2023 > 09:28

podeli vest:

KUKU I LELE: Nova šamarčina za srpski vaterpolo, "delfini" PUKLI I OD RUMUNA, igraće za 7. mesto
Foto: VSS


Vaterpolo reprezentacija Srbije doževela je neočekivan poraz od selekcije Rumunije rezultatom 17:13 (7:4, 3:3, 3:4, 4:3), u meču razigravanje od petog do osmog mesta na Svetskom kupu u Los Anđelesu.

Bio je to težak šamar za srpski reprezentativni vaterpolo, nakon kojeg će se "delfini" u nedelju od 22 časa boriti sa Nemačkom za sedmo mesto.

Da nešto u našoj igri ozbiljno ne štima moglo je da se vidi već tokom prve četvrtine, koju je završila sa čak sedam golova u svojoj mreži i tri gola zaostatka. Ovakav start u mnogome je odredio dalji tok susreta, u kome poljuljana Srbija nije uspela da se vrati i dođe u poziciju da preokrene rezultat.

U jednom trenutnku Rumuni su imali i prednost od 9:4, a do kraja je ona varirala od tri do četiri gola u korist našeg rivala koji je na kraju zakazao duel sa Grčkom za peto mesto.

Bio je ovo treći uzastopni poraz selekcije Uroša Stevanovića na takmičenju, nakon što su od Srbije bile bolje Gruzija i Amerika.

Kod našeg tima najefikasniji je bio Radulović sa sedam golova, Janković je dodao dva, dok su se po jednom u strelce upisali Ranđelović, Drašović, Dimitrijević, Martinović i Rašović.

Ostavite komentar