Sport > Ostali sportovi

VALENTINO ROSI ovog vikenda UČESTVUJE na trci 24 časa Spa: Spremni smo da PRUŽIMO MAKSIMUM

Belgijski tim WRT za koji vozi nekadašnji MotoGP šampion dva puta je trijumfovao na trci 24 časa Spa - 2011. i 2014. godine

Izvor: K1info

29/06/2023 > 18:17

podeli vest:

VALENTINO ROSI ovog vikenda UČESTVUJE na trci 24 časa Spa: Spremni smo da PRUŽIMO MAKSIMUM
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


Valentino Rosi oduševio je navijače na tradicionalnoj paradi uoči trke 24 časa Spa.

MotoGP legenda voziće na najvećoj svetskoj GT3 trci ovog vikenda, na kojoj će učestvovati 70 automobila i 251 vozač.

Mercedes je najzastupljeniji proizvođač, a pridružili su mu se nemački brendovi Audi, Porsche i BMW. Takođe su prisutni Ferrari, Lamborghini, McLaren i Aston Martin.

Rosi će voziti BMW #46 za tim WRT (W Racing Team).

- Došli smo u Spa, najvažniju i najveću GT3 trku na najboljoj stazi na svetu - rekao je on.

- Drugi put sam u Spa, uživao sam prošle godine i fantastično je ponovo se vratiti. Ogromna je konkurencija, ovde su najbolji vozači i automobili na svetu. Više sam voleo stari datum održavanja trke, ali to ne menja mnogo. U dobroj smo formi, bili smo prilično brzi na testovima i imamo jaku ekipu. Spremni smo da pružimo maksimum.

Direktor tima Vinsent Vose je izjavio:

- Spa dolazi ranije ove godine, odmah posle Le Mana, ali uvek je veliko zadovoljstvo i odgovornost biti deo trke koja nam toliko znači.

- Imaćemo četiri automobila, dva u Pro i po jedan u Zlatnoj i Bronzanoj klasi, i sa svima ćemo pokušati da budemo u vrhu - rekao je Vose.

- Cilj je da se izborimo za vodeće pozicije, što se i očekuje od nas. Osam je godina kako nismo pobedili, bili smo blizu trećeg trijumfa mnogo puta, ali nam je na kraju nedostajala ona sitnica koja predstavlja razliku.

- Nadamo se da ćemo ovog puta imati više sreće. Posle 13 učešća, ovo če biti prva odbrana boja BMW-a. Osećam se veoma ponosno što predstavljam proizvođača koji je odneo najviše pobeda u Spa - zaključuje Vose.

BMW je kao proizvođač trijumfovao 24 puta, slede ga Porsche sa 8, Alfa Romeo sa 7 i Ford sa 6 pobeda. Audi, Ferrari i Mercedes imaju po 4 trijumfa.

Početak trke 24 časa Spa je u subotu, 1. jula u 16:30.

Ostavite komentar