Sport > Ostali sportovi

ZDRAVSTVENI PROBLEMI Marka Markesa uticali na LOŠ REZULTAT tokom prvog dana za VN Holandije

Propustivši da se plasira među deset vozača koji direktno prolaze u Q2, Markes će morati da traži prolaz iz Q1 dela kvalifikacija

Izvor: K1info

24/06/2023 > 10:05

podeli vest:

ZDRAVSTVENI PROBLEMI Marka Markesa uticali na LOŠ REZULTAT tokom prvog dana za VN Holandije
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeremias Gonzalez


Mark Markes je završio prvi dan na VN Holandije baš kao što je okončao zagrevanje u Nemačkoj prošle nedelje - padom sa svoje Repsol Honde.

Srećom, izletanje u Asenu bilo je bez posledica, ali postignuta vremena bila su katastrofalna: 21. mesto u treningu 1, a zatim 19. u treningu 2.

Markes je kasnije otkrio da je glavni razlog bio bol koji dolazi od njegovog povređenog rebra, dok je strah od još jednog proklizavanja primorao španskog šampiona da bude oprezniji.

Pošto je odlučio da se povuče sa VN Nemačke u Zahsenringu posle petog pada na zagrevanju, kada je zadobio frakture palca i rebra, kao i snažan udarac u skočni zglob, Markes se nedelju dana potom vratio na svoj motocikl u Asenu.

Ali kada je osmostruki svetski šampion pokušao da popravi vreme prativši Maverika Vinjalesa, ubrzo je proklizao prednjim točkom u krivini broj 3 i završio u šljunku kraj staze.

Sada mu je preostalo da pokuša što bolje da završi vikend u Holandiji, poslednju trku pre julske letnje pauze.

- Patio sam. Zglob i prst su slomljeni, ali to je OK, prihvatljivo. Ali rebro me je sve više bolelo, pogotovo u poslednjem sektoru, gde sam gubio vreme - priznao je Markes.

Markes je bio 1,422 sekunde iza najbržeg Marka Becekija i samo 0,235 sekundi ispred rezervnog vozača Honde Ikera Lekone.

Takaki Nakagami bio je najbolje plasirani vozač Honde u petak, završivši na 14. mestu.

Pošto je propustio da se plasira među deset vozača koji direktno prolaze u Q2, Markes će morati da učestvuje u Q1 delu gde će pokušati da osvoji jedno od dva mesta koje vode u završni deo kvalifikacija.

Ostavite komentar