Sport > Ostali sportovi

ANGELINA TOPIĆ BLISTA posle medalje: SLEDEĆA STANICA mi je EP za seniore

Mlada skakačica uvis još jednom je pokazala da je budućnost srpske atletike

Autor: K1info/zelegraf.rs

07/08/2022 > 09:58

podeli vest:

ANGELINA TOPIĆ BLISTA posle medalje: SLEDEĆA STANICA mi je EP za seniore
Foto: Starsport


Da se ne kaže uzalud "geni su čudo", pokazala je mlada srpska atletičarka Angelina Topić, inače ćerka Dragutina Topića, koja je na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju u disciplini skok uvis.

Malo je falilo našoj Angelini da dođe i do sjajnijeg odličja, pošto je imala identičan rezultat od preskočenih 193 centimetara, ali je Holanđanka to uradila iz prvog pokušaja i to je donelo prevagu. Zlato je pripalo Estonki Karmen Brus koja je preskočila lestvicu postavljenu na 195 centimetara.

Ipak, veliki rezultat je ostvarila naša Angelina, a koliko joj je sve to značilo videlo se i posle samog takmičenja, gde je jednostavno sijala.

- Takmičenje je prošlo odlično, premašila sam sva svoja očekivanja. Nisam ovo očekivala, juče mi je samopouzdanje palo, ali kako se takmičenje približavalo, ja sam pokušavala da se mentalno pripremim i uspela sam da se nađem na postolju među tri najbolje juniorke sveta.

- Kao mlađi junior sam osvojila medalju na prvenstvu za takmičare do 20 godina, zadovoljna sam ovom medaljom u istoj meri koliko i onom sa Evropskog prvenstva i sada je na redu priprema za Evropsko prvenstvo za seniore - istakla je mlada Angelina.

Foto: Starsport

 

Ostavite komentar