Sport > Ostali sportovi

Naša Adriana je ŠAMPION SVETA: Mlada kopljašica OSVOJILA ZLATO na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš bacila je koplje 63.52 metra osvojila zlato i postavila evropski rekord U20

Autor: K1info

03/08/2022 > 07:31

podeli vest:

Naša Adriana je ŠAMPION SVETA: Mlada kopljašica OSVOJILA ZLATO na Svetskom prvenstvu u Kolumbiji
Foto: Youtube PrintScreen


Srpska atletičarka Adriana Vilagoš bacila je koplje 63.52 metra i osvojila zlatnu medalju na Svetskom atletskom prvenstvu za juniore i juniorke koje se održava u Kaliju, u Kolumbiji!

Srpska atletičarka je popravila sopstveni rezultat sa Svetskog prvenstva u Keniji kada je bacila 61.46. Uz to, postavila je i Evropski rekord u U20 konkurenciji, postavila je i novi nacionalni rekord i popravila lični rezultat.

Foto: YouTube screenshot

 

Iza srpske atletičarke, srebrnu medalju je osvojila Valentina Barios 57.84, dok je bronzanu medalju osvojila Manuela Retundo iz Urugvaja sa rezultatom 55.11 metara,

Srpska atletičarka je od starta pokazala potpunu dominaciju u odnosu na konkurenciju. Tako je u prvoj seriji dobacila do 60.66 metara, a niko od konkurentkinja nije mogao ni da joj se približi.

Koliko je Vilagoš bila dominantna na startu finala pokazuje i to da su iza nje najbolje bile Veronika Šakota sa 54.35 metara, Holanđanka Van der Vesthuicen sa 53.44, kao Manuela Retundo iz Urugvaja i Japanka Mamoko Cuji sa dobačenih 52.96 metara.

U nastavku, Vilagoš je nadmašila sebe i ponovo popravila rezultat. Ovoga puta dobacila je do 63.44 metra! Iza nje je ponovo bila Šakota iz Hrvatske sa rezultatom 54.47, što je skoro 9 metara razlike.

Foto: YouTube screenshot

 

U trećoj seriji, Vilagoš baca 63.52 i ponovo popravlja rezultat koji je bio dovoljan da odbrani titulu koju je osvojila 2021. godine na prvenstvu održanom u Keniji. Koliko je Vilagoš ostvarila dobar rezultat pokazuje i to da je ove godine popravila rezultat iz Kenije kada je bacila koplje 61.46.

Da podsetimo, od početka šampionata Vilagoš je najavila da će i u Kolumbiji ostvariti zapažen rezultat. Tako je u polufinalu uspela prvim hicem da se plasira u finale planetarnog šampionata, nakon što je bacila koplje 58.87 m. Norma za ulazak medju 12 najboljih kopljašica bila je 54.50 m.

Potom, usledilo je veliko finale u kojem je Adriana dominirala i zasluženo osvojila najsjajnije odličje.

Ostavite komentar