Sport > Košarka

POČELA NBA liga, VORIORSI i SELTIKSI startovali POBEDAMA

U ekipi Bostona dominirali Braun i Tejtum, kod Golden Stejta sjajni Stef Kari

Izvor: K1info/kurir.rs

19/10/2022 > 12:59

podeli vest:

POČELA NBA liga, VORIORSI i SELTIKSI startovali POBEDAMA
Foto: Tanjug/AP


Najjača košarkaška liga na svetu počela je utakmicom između Bostona i Filadelfije u noći između utorka i srede. Boston je na svom terenu u prvom duelu nove NBA sezone pobedio Filadelfiju sa 126:117.

Prvi mečevi odigrani su bez srpskih igrača, a kao što smo već pisali, ove sezone njih petorica predstavljaće našu zemlju među košarkaškom elitom.

Što se tiče pobede Seltiksa, domaći su meč prelomili u trećoj četvrtini, kada su više puta imali i dvocifrenu prednost koja je išla i do do 13 poena razlike. Prošlosezonske finaliste je sa klupe vodio privremeni trener Džo Macula, koji menja suspendovanog Imea Udoku. Udoku je klub suspendovao na godinu dana zbog kršenja pravila.

U domaćem timu Džejlen Braun i Džejson Tejtum postigli su po 35 poena. Tejtum je takođe zabeležio i 12 uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Džejms Harden je bio najefikasniji u ekipi Filadelfije sa 35 poena, što je njegov klupski rekord. Harden je upisao i osam skokova i sedam asistencija. Dabl-dabl učinak je ostvario Džoel Embid sa 26 poena i 15 skokova, dok je Tajriz Maksi postigao 21 poen.

Trijumf šampiona

Premijeru na startu sezone imali su i šampioni - košarkaši Golden stejta trijumfom su počeli odbranu titule u NBA ligi, pošto su na svom terenu bili bolji od Los Anđeles Lejkersa sa 123:109.

Pre početka meča u San Francisku priređena je dodela NBA prstenova košarkašima Golden stejta, koji su prošle sezone u finalu savladali Boston sa 4:2 u seriji.

Domaći tim je prvi put do dvocifrene prednosti došao u drugoj četvrtini, a pitanje pobednika je rešeno u trećoj deonici kada su aktuelni šampioni poveli sa maksimalnih 91:64.

Stef Kari je vodio Golden stejt do pobede sa 33 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Endrju Vigins je dodao 20 poena, uz šest skokova.

Lebron Džejms je u gostujućem timu ostvario dabl-dabl učinak sa 31 poenom i 14 skokova, a zabeležio je i osam asistencija, dok je Entoni Dejvis postigao 27 poena, uz šest uhvaćenih lopti.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar