Sport > Košarka

JOKIĆEV TRENER podgreva tenzije: Pitali ga da li će NIKOLA na OLIMPIJSKE IGRE, a njegov odgovor ne ide u prilog SRBIJI

Trener je rekao se čeka Jokićeva konačna odluka

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Mina Duduković

24/05/2024 > 10:24

podeli vest:

JOKIĆEV TRENER podgreva tenzije: Pitali ga da li će NIKOLA na OLIMPIJSKE IGRE, a njegov odgovor ne ide u prilog SRBIJI
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski


Konačnu odluku Nikole Jokića o igranju za Srbiju, čeka cela zemlja, a kako se čini trener Denvera se nada (kao i svi u klubu) da neće igrati na Olimpijskim igrama.

Da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu?

Prvo je Jokić "odbacio" to pitanje nakon poraza i definitivnog ispadanja Denvera iz plej-ofa, selektor Svetislav Pešić takođe čeka njegov odgovor nakon pojavljivanja informacije o tome da "sigurno ide" i rekao je da nikakva odluka nije doneta, a čini se da ni u Denveru nisu sigurni u planove MVP-a.

Trener Nagetsa Majkl Meloun upitan je na završnoj konferenciji za medije ove sezone za umor svojih igrača, pa se dotakao samim tim i statusa Nikole Jokića i igranja za Srbiju. Iz njegovih reči može se protumačiti da Jokić nije doneo konačnu odluku, dok kao da se u Denveru nadaju da će reći "ne" Svetislavu Pešiću jer mu treba odmor.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

 

Dolaze Olimpijske igre u Parizu i nisam još siguran kakva je njegova konačna odluka o igranju tamo, ali ako bude igrao, to je samo još veća 'kilometraža' na njegovom telu", poručio je trener Denvera koji je ponovio reč "umor".

- Neko mi je rekao da je Jokić u poslednjih pet-šest sezona drugi u NBA ligi po odigranim minutima uz Tejtuma, što je mnogo minuta za visokog igrača. Moraćemo da budemo pametniji što se tiče nekih stvari i da se pobrinemo da kada dođe u plej-ofu da može da igra svoju najbolju košarku, ali ne samo on. Pogledajte sedmi meč, nije Jokić bio najiscrpljeniji, mnogo smo tražili od Gordona, Kaldvel-Poupa, Portera... - objasnio je Meloun i dodao da iako kao trener najviše razmišlja "o svakoj sledećoj utakmici", dogodine će bolje tempirati minutažu, ako mu to roster bude dozvolio, kako bi u završnici imao svežije igrače.

Inače, Nikola Jokić tek treba da dođe u Srbiju iz Amerike i selektor Svetislav Pešić će zatim obaviti razgovore sa njim, najverovatnije u rodnom Somboru.

Posle toga će tek da bude poznato i hoće li igrati za "orlove", ali ima sasvim dovoljno vremena da donese odluku. Prvi individualni treninzi srpske reprezentacije počinju 17. juna, dok je zvanično okupljanje zakazano za 24. jun.

Ostavite komentar