Sport > Košarka

DŽOKER postavio NOVI REKORD plej-ofa NBA lige! Srušio Lejkerse, pa ZAGRMEO: Ove njegove reči će se prepričavati

Srbin je i ove sezone kandidat za prestižnu nagradu MVP koja se dodeljuje najkorisnijem igraču najjače košarkaške lige planete

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

26/04/2024 > 09:03

podeli vest:

DŽOKER postavio NOVI REKORD plej-ofa NBA lige! Srušio Lejkerse, pa ZAGRMEO: Ove njegove reči će se prepričavati
Foto: tanjug/ap Ashley Landis


Srpski košarkaš Nikola Jokić jedini je igrač u istoriji NBA lige koji je u plej-of utakmicama u proseku postizao više od 25 poena i imao 10 ili više skokova i sedam ili više asistencija, objavljeno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Džoker je odigrao maestralan meč i bio je među najzaslužnijima što su Denver Nagetsi savladali Lejkerse u Los Anđelesu rezultatom 112:105.

Kako je saopšteno na sajtu, Jokić je odigrao 70 mečeva za Denver u plej-ofu prethodnih godina, što je dovoljno da se uzme reprezentativni uzorak koji je pokazao da nijedan igrač pre njega nije imao takve brojke u doigravanjima za titulu.

Jokić u plej-of mečevima beleži u proseku 27,5 poena, 12,2 skoka i 7,3 asistencije.

On je prošle sezone osvojio titulu prvaka NBA lige sa Denverom, a dva puta je bio MVP lige.

Srbin je i ove sezone kandidat za prestižnu nagradu MVP koja se dodeljuje najkorisnijem igraču najjače košarkaške lige planete.

Njegove reči po završetku meča u Los Anđelesu dugo će se prepričavati. Na konferenciji za medije Jokić je istakao kako je pobeđivanje ovom timu Denvera "u krvi" i kako on na to gleda kao na stil života.

- Mislim da sam nekoliko puta rekao, pobeđivanje je stil života za nas. Stvarno je dobro i specijalno kada pobeđuješ na dosta mečeva. Svi su srećni, svi se uklapaju u sistem... Pobeđivanje je stil života, bio sam ovde kada smo gubili i ne želim da se vratim na to - brutalno je iskren bio Nikola Jokić.

 

Ostavite komentar