Sport > Košarka

Zvezda RUTINSKI savladala Studentski centar i plasirala se u POLUFINALE ABA lige!

Crvena zvezda savladala je ekipu Studentskog centra rezultatom 92:77 i ukupnim rezultatom 2:0 plasirala se u polufinale ABA lige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

22/04/2024 > 18:35

podeli vest:

Zvezda RUTINSKI savladala Studentski centar i plasirala se u POLUFINALE ABA lige!
Foto: K1info/Shutterstock/Freepik/Starsport


Zvezda je odigrala znatno bolje nego u prvom meču (83:81) i sa 2:0 u seriji obezbedila polufinale sa Megom.

Jago dos Santos ubacio je 17, Nemanja Nedović 13, Rokas Gedraitis 12, a Trej Tompkins 11 poena.

Posle tri i po meseca pauze zbog povrede na teren se vratio Nikola Topić i postigao osam poena.

Kod Podgoričana Mateo Drežnjak postigao je 19 poena.

U drugom polufinalu sastaće se Partizan i Budućnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Zvezda je otvorila mini serijom od 6-0 ovaj meč, ali se Studentski centar upisuje na semafor posle više od tri minute igre u prvoj četvrtini i sada je rezultat 8:4 za goste iz Beograda. Nakon poena kojima su se podgoričani uključili u meč, Zvezda pravi seriju poena, vodi sa 13:5 i trener domaćeg tima je prinuđen da zatraži tajm-aut. Nakon tajm-auta obe ekipe su počele da pogađaju za tri poena, ali se u tom šuterskom aspektu bolje snalaze crveno-beli, tako da nakon trojki Nedovića i Topića gosti imaju prednost 22:12. U poslednji minut se ušlo rezultatom 24:12 za Crvenu zvezdu koja će imati priliku da svojim napadom završi prvu četvrtinu. Prva četvrtina završava rezultatom 29:12.

 

2. četvrtina:

Ekipa Studentskog centra je otvorila drugu četvrtinu svojim poenima i smanjila rezultat 29:14, međutim na drugoj strani Zvezda odgovara serijom 6-0 i vode sa ubedljivih 35:14. Košarkašima Crvene zvezde je dosuđen nesportski faul, tako da će domaća ekipa imati priliku da smanji zaostatak. Koriste tu šansu i smanjuju na 35:19. Klupa Crvene zvezde je zatražila tajm-aut, nezadovoljni igrom pre svega u odbrani. Nakon tajm-auta gostujućeg tima oba tima su zaigrala bolje, ali crveno-beli održavaju konstantno prednost koju su stekli u prvoj četvrtini, tako da je rezultat na dva minuta pre kraja prvog poluvremena 50:32. Beogradski tim je mnogo bolje odigrao poslednja dva minuta ove četvrtine i na poluvreme se odlazi rezultatom 57:34.

 

3. četvrtina:

Drugo poluvreme otvara poenima ekipa Studentskog centra i smanjuju na 57:36. Crvena zvezda je ponovo napravila mini seriju i sada vode sa ubedljivih 62:38. Poenterski su obe ekipe u drugom poluvremenu lošije nego u prvom, tako da se na televizijski tajm-aut odlazi rezultatom 64:45 za Crvenu zvezdu. Nakon pauze igra je nastavljena i u jednom napadu domaće ekipe Nemanja Nedović je napravio faul koji je nakon gledanja snimka okarakterisan kao nesportski i budući da je u prvoj četvrtini već napravio jedan nesportski faul, za Nedovića je ovaj meč završen. To su iskoristili igrači domaćeg tima i smanjili su zaostatak na 71:53. Gosti su ipak zagrali bolje u finišu četvrtine i u poslednju četvrtinu se ulazi rezultatom 78:54.

 

4. četvrtina:

Poslednju četvrtinu je otvorila Crvena zvezda novom trojkom, a nakon što je ekipa Studentskog centra poentirala, Jago Dos Santos na drugoj strani pogađa novu trojku, Zvezda odlazi na 84:56 i klupa domaćeg tima je prinuđena da zatraži tajm-aut nakon najveće prednosti beogradskog tima na ovom meču. Crvena zvezda se značajno opustila nakon najveće prednosti, zaigrali su dosta opuštenije u nastavku i to je iskoristila ekipa Studentskog centra da priđe na 87:73 na nešto više od tri minuta pre kraja meča. Na kraju je ipak ekipa Crvene zvezde na iskustvo rutinski privela utakmicu kraju i konačan rezultat meča 92:77.

Ostavite komentar